Menu Sluiten

Stationsstraat

Aalten

Stationsstraat, Aalten

Deze pagina is nog in bewerking.

Stationsstraat, Aalten (vroeger)
Stationsstraat, vroeger
Veewaag - Stationsstraat, Aalten (1974)
Veewaag, Stationsstraat (1974)

Het eerste deel werd vroeger de Koelmansstegge genoemd. Vragen die wij nog hebben: op de bovenste foto is te zien dat er vóór de plaatsing van het onderduikersmonument tegenover het station een fraaie zuil stond. Wat was dit voor zuil, was het ook een monument en/of wat was de betekenis? Daarnaast zouden wij graag meer informatie ontvangen over de veewaag bij het station, schuin tegenover Hotel de Besker.

Van deur tot deur

2 reacties

  1. gerrit schreurs

    In de adressenlijst van 1934 en 1967 is Stationsstraat 16 verdwenen.Waarschijnlijk voor de aanleg van de Slingelaan!Bijna alle huizen die er gebouwd zijn dateren uit het begin 1960- er jaren,ook de inmiddels verdwenen (kleuter ?)school.

  2. gerrit schreurs

    Op Stationsstraat nr.28 woonde de Ned.Hervormde ds.H.de Ruijter in 1967.Vond deze herder van de Hervormde gemeente later niet als woning de Polstraat 3 of aan de Wehmerstraat 2.Dat moet na 1967 geweest zijn want in 1967 woonden er andere dominees met hun gezinnen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Let op: je reactie wordt openbaar getoond. Vragen, aanvullingen en/of correcties proberen wij zo spoedig mogelijk te verwerken. Daarna worden ze verwijderd, om ‘vervuiling’ te voorkomen. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen