Aalten

Beschrijving

Deze vrijstaande villa is in 1936 gebouwd door de in Aalten zeer bekende architect Wim Hebly die in de regio het ontwerp voor diverse grote woonhuizen leverde. Het pand is prominent gesitueerd op de zuidoostelijke hoek met de Admiraal de Ruyterstraat en ligt direct naast de stroom van de Slinge en de uit 1947 daterende Koembrug.

De gevels van de woning zijn opgetrokken in metselwerk van een groot formaat quasi-handvorm steen en een diepe voeg. Het pand verkeert in hoofdvorm en detaillering in redelijk oorspronkelijke staat waardoor het zijn karakteristieke uitstraling heeft behouden.

De bebouwing in dit gedeelte van de Stationsstraat bestaat voornamelijk uit grote vrijstaande villa’s. Het onderhavige pand vormt dan ook een goed ensemble met de naastgelegen villa’s Stationsstraat 19 en 21 en de aan de overzijde van de straat gesitueerde villa Stationsstraat 12.

[Bron: Cultuurhistorische en stedenbouwkundige waardering bebouwing Aalten II maart 2011 II]

Bewoners

Adresboek 1967

Stationsstraat 23

Geen bewoners vermeld.

Fouten voorbehouden. Heeft u correcties en/of aanvullende informatie? Reageer dan onderaan deze pagina.

Kenmerken

Kadastraal nr.I-9233
FunctieWoonhuis
Bouwjaar1936
Monumentnee

Bronnen


Reacties

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Let op: je reactie wordt openbaar getoond. Vragen, aanvullingen en/of correcties proberen wij zo spoedig mogelijk te verwerken. Daarna worden ze verwijderd, om ‘vervuiling’ te voorkomen. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *