Aalten

Beschrijving

Woonhuis met schuur, gebouwd in 1913 getuige de gevelsteen met de tekst “HJR 1913”. Het pand is gesitueerd aan de oostelijke zijde van de Stationsstraat en staat haaks op de weg. Het geheel is karakteristiek van opzet met een woongedeelte aan de voorzijde, een vast bedrijfsgedeelte aan de achterzijde en een bedrijfspandje met inrijdeuren aan de linkerzijde.

Hoewel de invulling van de vensters in de loop der tijd is vernieuwd en het woongedeelte is voorzien van twee dakkapellen, is het oorspronkelijke karakter van het pand met de markante detaillering rond de vensters en de speklagen in het metselwerk niet verloren gegaan. De karakteristieke uitstraling van het geheel wordt versterkt door de overige bebouwing in dit gedeelte van de Stationsstraat, waarmee het pand een aardig ensemble vormt.

Bewoners

Bevolkingsregister 1910-1920

Aalten A96/2 > A94

Jan Fredrik Rensink (Aalten, 05-01-1888), besteller

Volgende (hoofd)bewoners, broer en schoonzuster:

Hendrik Jan Rensink (Aalten, 30-11-1893), landbouwer, voerman
Anna Engelina Lankhof (IJzerlo, 15-04-1898)

Adresboek 1934

Aalten A94 > Stationsstraat 31

H.J. Rensink

Adresboek 1967

Stationsstraat 31

H.J. Rensink
J.W. Rensink

Fouten voorbehouden. Heeft u correcties en/of aanvullende informatie? Reageer dan onderaan deze pagina.

Kenmerken

Kadastraal nr.K-760
FunctieWoonhuis
Bouwjaar1913
Monumentnee

Reacties

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Let op: je reactie wordt openbaar getoond. Vragen, aanvullingen en/of correcties proberen wij zo spoedig mogelijk te verwerken. Daarna worden ze verwijderd, om ‘vervuiling’ te voorkomen. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *