Slingelaan

Aalten

Fouten voorbehouden. Heeft u correcties en/of aanvullende informatie? Reageer dan onderaan deze pagina.

Het eerste deel van de Slingelaan werd aangelegd in 1936 en omvatte het gedeelte tussen Willemstraat en wat tegenwoordig de Beeklaan is. Dit gebeurde nadat eerst de loop van de Slingebeek gedeeltelijk was aangepast. Waar voorheen de Slinge een kronkel maakte, zou in 1959 de HBS worden gebouwd. De Slingelaan heette aanvankelijk Slingestraat, maar toen in 1955 plannen voor nieuwe straten en straatnamen werden vastgesteld, meldde dagblad Tubantia:

“De tegenwoordige Slingestraat die van de Willemstraat af gedeeltelijk langs de Slingebeek loopt, wil men in de toekomst doortrekken tot de Stationsstr. nabij de Koembrug. De naam Slingestraat willen B. en W. dan doen vervallen en aan de hele weg de naam Slingelaan geven.”

De oude en nieuwe situatie is goed te vergelijken op Topotijdreis.

Van deur tot deur


Reacties

2 reacties op “Slingelaan”

 1. gerrit schreurs avatar
  gerrit schreurs

  Bewoning van Slingelaan 5 is de fam.J.H.Kappers (volgens de lijst 1967).Maar deze naam kom ik ook tegen in de adressenlijst 1934 op het adres Haartsestraat 23.Ik kan de werkzaamheden van de concierge van de Oude Huishoudschool niet na gaan,maar misschien heeft deze Kappers daar gewerkt.Als dat deze Kappers is kan ik ook vertellen dat een zoon van hem een zelfde functie aan de school op de Polstraat vervulde.Een zoon van deze laatste persoon was leraar Timmeren,eerst hier in Aalten aan de C.T.S.maar later ergens anders.

 2. gerrit schreurs avatar
  gerrit schreurs

  Op nummer 1 woonde een fam.Renema.Ik meen dat dhr.Renema bij de gemeente werkte(als directeur Gemeente Werken en als Brandweercommandant?).
  Op 5 woonde J.H.(Jan) Kappers de concierge van de C.T.S.,strenge man,gaf ook muziekonderwijs en tegenwoordig is het nog te zien waar hij woonde een de notenbalk die kan dienen om je fiets tegen aan te parkeren.Zijn vader was congierge van de Oude Huishoudschool toen die in gebruik was bij de C.T.S..Een kleinzoon van de laatste was leraar timmeren aan de C.T.S..

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Let op: je reactie wordt openbaar getoond. Vragen, aanvullingen en/of correcties proberen wij zo spoedig mogelijk te verwerken. Daarna worden ze verwijderd, om ‘vervuiling’ te voorkomen. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *