Slingelaan 28, Aalten

Beschrijving

In 1959 is men begonnen met de bouw van de toenmalige Hogere Burger School (HBS) aan de Slingelaan. De HBS bestond pas sinds 1955, toen de eerste HBS-ers hun intrek namen in het gebouw van de toenmalige Huishoudschool aan de Haartsestraat, dat toen leeggekomen was. Vóór 1955 moesten leerlingen die naar een Christelijke HBS wilden, naar Arnhem of Zutphen.

De bouwkosten bedroegen ongeveer f 1.500.000,- De nieuwe school werd ontworpen door de architecten H. Geels uit Arnhem en W. Hebly uit Aalten. Een bijzonderheid was destijds dat de school op ruim 400 betonnen palen kwam te staan. De bodem van het terrein was nogal drassig omdat de Slingebeek er had gestroomd.

Door een groeiend aantal leerlingen werd het gebouw later uitgebreid met een aantal noodlokalen. In de jaren 90 van de vorige eeuw werd een grote aanbouw voltooid op het voormalige schoolplein. De school kreeg later de naam Christelijke Scholengemeenschap Aalten (CSA) en maakt nu onderdeel uit van Christelijk College Schaersvoorde.

Archieven

Adresboek 1967

Slingelaan 28

Chr. H.B.S.

Fouten voorbehouden. Heeft u correcties en/of aanvullende informatie? Reageer dan onderaan deze pagina.

Kenmerken

Kadastraal nr.K-367
FunctieMiddelbare school
Bouwjaar1959
Monumentnee

Reacties

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Let op: je reactie wordt openbaar getoond. Vragen, aanvullingen en/of correcties proberen wij zo spoedig mogelijk te verwerken. Daarna worden ze verwijderd, om ‘vervuiling’ te voorkomen. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *