Menu Sluiten

CVO School Op ’t Zand

’t Zand 25, Bredevoort (verdwenen/herbestemd)

School Op 't Zand, Bredevoort (1941)

De School voor Christelijk Volksonderwijs (CVO-school), ook wel bekend als Ned. Herv. School, stond op de plek van het voormalige kasteel Bredevoort. De school deed dienst van 1884 tot 1954.

Aanvankelijk was het een openbare lagere school, maar in 1924 stelde de gemeente Aalten twee lokalen beschikbaar ten behoeven van het NH onderwijs. Door toenemende leerlingaantallen werd in 1929 besloten tot de bouw van een nieuwe openbare school aan de Schoolstraat, waarna de school op ’t Zand zelfstandig verder ging als NH school.

Na de Tweede Wereldoorlog raakte het pand bouwvallig. De oude school werd gesloopt om plaats te maken voor de lagere school Op ’t Zand. De nieuwe school met zes lokalen kwam tot stand onder architectuur van de heer Siemons. In 1954 volgde de heer Droppers de heer van Velden op als schoolhoofd, die op zijn beurt in 1972 door dhr. P. van Beelen wordt opgevolgd.

Sinds 2015 is hier de Stadsbrouwerij De Borghman gevestigd.

Adresgeschiedenis

Adresboek 1934

Bredevoort 51 > ’t Zand 1

“School”

Adresboek 1967

’t Zand 25

“N.H. School”

School op 't Zand, Bredevoort
School op ’t Zand, nu Stadsbrouwerij de Borghman

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Let op: je reactie wordt openbaar getoond. Vragen, aanvullingen en/of correcties proberen wij zo spoedig mogelijk te verwerken. Daarna worden ze verwijderd, om ‘vervuiling’ te voorkomen. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen