Menu Sluiten

Wehmerstraat

Aalten

Whemerstraat, Aalten

Deze pagina is nog in bewerking.

Van deur tot deur

Wehmerstraat 6, Aalten

Burgemeesterswoning

Wehmerstraat 6, Aalten
Bekijk
Oorlogsmonument Whemerstraat Aalten

Oorlogsmonument

Voor alle medeburgers die tijdens de bezetting stierven door oorlogshandelingen.
Bekijk
Oude Hervormde Pastorie, Wehmerstraat 2, Aalten

Oude Hervormde Pastorie

Whemerstraat 2, Aalten
Bekijk

3 reacties

 1. gerrit schreurs

  Nummer 7 is de andere helft van nr.5.En op nr.7 woonde in 1967 de architect Wim Hebly,later bewoond door een van de eigenaren van ERBA(Bennie??)aan de Landstraat.W.Hebly heeft later een ander huis voor zijn familie aan de Bonifaciusstraat 17 laten bouwen.Daarnaast voorbij het Wehmerbruggetje woonde op nummer 9 de fam.Nijhoff met een dierenartspraktijk aan huis.Nijhoff heeft later met de dierenarts Udo een praktijk aan de Nijverheidsweg 7-a(nu Veterinarians Slingeland ?)geopend.Zowel Tineke als Aart Udo zijn gemeenteraadsleden van Aalten geweest,overigens niet in een zelfde periode!

 2. gerrit schreurs

  Moltmaker op nummer 5 was leraar/directeur van de Chr.Landbouwschool aan de Lijsterbeslaan nr.3.Grappige straatnaam met een beetje fantasie:Lijster beslaan.

 3. gerrit schreurs

  Ik plunder mijn herinneringen:helemaal aan het eind van deze straat op de hoek met de Bonifaciusstraat staan de woningen/gebouwen waar eerst een weide was met hoofdzakelijk fruitbomen meen ik.Wehmerstraat 21 t/m 27 die zijn daar nu te vinden.Nummer 21 is de Openbare Lagere School(Basisschool is de tegenwoordige naam)en die is verborgen achter de woningen nrs.23 tot 27.De school is beter zichtbaar vanaf de Bonifaciusstraat en vanaf het wanderpad langs de Slingebeek en de gemetselde bank van Aaltens Belang.
  Misschien is het een idee om deze bank op te nemen bij de Polstraat aangezien deze vlak achter de verdwenen Watermolen nog steeds te vinden is,al ca.100 jaren.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Let op: je reactie wordt openbaar getoond. Vragen, aanvullingen en/of correcties proberen wij zo spoedig mogelijk te verwerken. Daarna worden ze verwijderd, om ‘vervuiling’ te voorkomen. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen