Wehmerstraat

Aalten

Fouten voorbehouden. Heeft u correcties en/of aanvullende informatie? Reageer dan onderaan deze pagina.

Van deur tot deur

Oorlogsmonument Whemerstraat Aalten

Oorlogsmonument

Voor alle medeburgers die tijdens de bezetting stierven door oorlogshandelingen.
Wehmerstraat 2, Aalten (2024)

Oude Hervormde Pastorie

Wehmerstraat 2, Aalten
Wehmerstraat 6, Aalten

Burgemeesterswoning

Wehmerstraat 6, Aalten
Wehmerstraat 16, Aalten (Lutian)

Villa ‘Lutian’

Wehmerstraat 16, Aalten
Wehmerstraat 21, Aalten (OBS De Slinger)

OBS De Slinger

Wehmerstraat 21, Aalten

Reacties

5 reacties op “Wehmerstraat”

 1. Thijs Nieuwenhuis avatar
  Thijs Nieuwenhuis

  Het dubbele woonhuis op huidig nr. 12 en 14 (op de foto de dubbele woning met de schoorsteen in de zijgevel) is door Willem Nieuwenhuis en zijn zoon H.W. Nieuwenhuis in 1930 gebouwd. Willem kwam van Landstraat 30, waar hij melkvente.

 2. gerrit schreurs avatar
  gerrit schreurs

  Wehmerstraat 16 heeft de naam “Louise” op de voorgevel staan,het b.j. is 1931.Nummer 18 is in 1932 gebouwd en heeft wonderbaarlijk het jaartal?? ” 1949″ op de gevel laten monteren.Het huis er naast op nr.20 schijnt in 1966 te zijn gebouwd,evenals Willebrordstraat 2,beiden voor de fam.Garretsen.Ik meen dat de fam.Geb Garretsen er heeft gewoond en misschien een Garretsen van de Verf en-Glas Groothandel van Tweede Broekdijk 5.

 3. gerrit schreurs avatar
  gerrit schreurs

  Nummer 7 is de andere helft van nr.5.En op nr.7 woonde in 1967 de architect Wim Hebly,later bewoond door een van de eigenaren van ERBA(Bennie??)aan de Landstraat.W.Hebly heeft later een ander huis voor zijn familie aan de Bonifaciusstraat 17 laten bouwen.Daarnaast voorbij het Wehmerbruggetje woonde op nummer 9 de fam.Nijhoff met een dierenartspraktijk aan huis.Nijhoff heeft later met de dierenarts Udo een praktijk aan de Nijverheidsweg 7-a(nu Veterinarians Slingeland ?)geopend.Zowel Tineke als Aart Udo zijn gemeenteraadsleden van Aalten geweest,overigens niet in een zelfde periode!

 4. gerrit schreurs avatar
  gerrit schreurs

  Moltmaker op nummer 5 was leraar/directeur van de Chr.Landbouwschool aan de Lijsterbeslaan nr.3.Grappige straatnaam met een beetje fantasie:Lijster beslaan.

 5. gerrit schreurs avatar
  gerrit schreurs

  Ik plunder mijn herinneringen:helemaal aan het eind van deze straat op de hoek met de Bonifaciusstraat staan de woningen/gebouwen waar eerst een weide was met hoofdzakelijk fruitbomen meen ik.Wehmerstraat 21 t/m 27 die zijn daar nu te vinden.Nummer 21 is de Openbare Lagere School(Basisschool is de tegenwoordige naam)en die is verborgen achter de woningen nrs.23 tot 27.De school is beter zichtbaar vanaf de Bonifaciusstraat en vanaf het wanderpad langs de Slingebeek en de gemetselde bank van Aaltens Belang.
  Misschien is het een idee om deze bank op te nemen bij de Polstraat aangezien deze vlak achter de verdwenen Watermolen nog steeds te vinden is,al ca.100 jaren.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Let op: je reactie wordt openbaar getoond. Vragen, aanvullingen en/of correcties proberen wij zo spoedig mogelijk te verwerken. Daarna worden ze verwijderd, om ‘vervuiling’ te voorkomen. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *