Menu Sluiten

Burgemeesterswoning

Wehmerstraat 6, Aalten

Beschrijving

Dit was decennialang de ambtswoning van de burgemeesters van Aalten. Boven de voordeur prijkt nog steeds het gemeentewapen, de Lindeboom.

Bewoners

Adresboek 1967

Wehmerstraat 6

E.S. van Veen

Fouten voorbehouden. Heeft u correcties en/of aanvullende informatie? Reageer dan onderaan deze pagina.

Kenmerken

Kadastraal nr.I-7574
FunctieWoonhuis
Bouwjaar1930
Monumentnee

Bronnen

1 reactie

  1. gerrit schreurs

    Bouwjaar is 1948 en de eerste bewoner was de fam.E.S,van Veen,vervolgens die van H.H.H.Haverkamp en van R.Faber.Daarna de fam.van D.(Doeke) Bekius vanaf 1976 en ca.het midden van de 1980-er besloot de gemeenteraad het pand te verkopen,Joldersma van het C.D.A.had er nog wel enige moeite mee.Dhr.en mevr.Bekius gingen daarna wonen op boerderij “Beekhof”,Buninkdijk 6.Daarna,en tot voor ca.twee jaren woonde er een fam.Tuntler en die was ooit eigenaar van de apotheek aan de Kerkstraat 15.(zijn voorganger was de apotheker van Meggelen,nu wonende aan de Wikkerinkweg 1)Drs.T.J.(Tijme)Bouwers die na Bekius burgemeester van Aalten is geworden,die moest zelf op zoek naar woonruimte,vond die op ’t Slaa op een nummer tussen 33 en 39.Uiteindelijk vond de fam.Bouwers hun plek aan de Willebrordstraat.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Let op: je reactie wordt openbaar getoond. Vragen, aanvullingen en/of correcties proberen wij zo spoedig mogelijk te verwerken. Daarna worden ze verwijderd, om ‘vervuiling’ te voorkomen. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen