Menu Sluiten

MULO / MAVO

Piet Heinstraat 4, Aalten (herbestemd)

MULO, Piet-Heinstraat, Aalten

De Christelijke MULO (Meer Uitgebreid Lager Onderwijs) in Aalten ging van start in oktober 1916. De lessen werden aanvankelijk gegeven in het zogenaamde ‘Tackshuis’ aan de Gasthuisstraat, nu Haartsestraat. De naam ‘Tackshuis’ was afkomstig van de vorige bewoner, burgemeester Tack. Later zou in dit pand het postkantoor worden gevestigd.

Men begon het eerste jaar met zes klassen en 35 leerlingen. Dit aantal overtrof alle verwachtingen. Het leerlingenaantal breidde zich echter al spoedig uit. Er werd al snel besloten tot nieuwbouw. Aan de Stationsstraat werd voor circa 1400 gulden een terrein aangekocht van de heren Smits Sr. en Bulten. Het voorste gedeelte van de school bevond zich aan de Piet Heinstraat.

Het nieuwe schoolgebouw werd de Breukelaarschool genoemd, naar de grondlegger van het christelijk onderwijs, en werd in juni 1918 in gebruik genomen. In 1968 werd de Mammoetwet ingevoerd en daarmee verdween de afkorting MULO. Voortaan sprak men van MAVO, HAVO en VWO.

Nadat de nabijgelegen nieuwbouw aan de Landbouwstraat (locatie ‘Stationsplein’) gereedkwam, is het pand omgebouwd tot appartementen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Let op: je reactie wordt openbaar getoond. Vragen, aanvullingen en/of correcties proberen wij zo spoedig mogelijk te verwerken. Daarna worden ze verwijderd, om ‘vervuiling’ te voorkomen. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen