Menu Sluiten

Chr. Gereformeerde Kerk

Berkenhovestraat 9, Aalten

Chr. Gereformeerde kerk, Aalten

Deze pagina is nog in bewerking. Heeft u meer informatie, wij horen het graag!

Bouwjaar: 1924 (bron)

Architect: B.H. Kolenbrander

Huisnummering

1900191019341967
248B294B299Berkenhovestraat 9

Razzia

Op 26 augustus 1897 werd in Aalten de ‘voortgezette ’Christelijke Gereformeerde Gemeente‘ geïnstitueerd. Aanvankelijk hielden de uitgetredenen hun kerkdiensten bij leden thuis, maar “men is reeds bezig een nieuwe kerk te doen verrijzen, welke zal komen te staan op het eind van ’t dorp, aan den grintweg naar Lichtenvoorde”.

In notulen van een kerkenraadsvergadering gehouden op 1 januari 1900 is voor het eerst sprake van een orgel in de Christelijke Gereformeerde Kerk te Aalten. De gemeente was ruim twee jaar eerder gevormd en had kort nadien een klein kerkje op de Kattenberg gebouwd ,dat plaats bood aan ongeveer negentig personen. In de eerste tijd werd de samenzang begeleid met behulp van een huisorgel, in Doesburg gekocht voor 225 gulden.

Razzia

Op zondag 30 januari 1944 houden Duitse SS-ers een razzia op twee kerken in Aalten, waaronder de Christelijk Gereformeerde kerk: lees meer.

Bronnen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Let op: je reactie wordt openbaar getoond. Vragen, aanvullingen en/of correcties proberen wij zo spoedig mogelijk te verwerken. Daarna worden ze verwijderd, om ‘vervuiling’ te voorkomen. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen