Piepersweg, Aalten

Kort na de bevrijding van Aalten, in de middag van 4 april 1945 vinden drie kinderen tijdens het spelen in een sloot een projectiel. Onwetend wat ze in handen hebben, gooien ze het naar elkaar toe. Plotseling gooit één van de drie het projectiel tegen de muur van een naburig huis. Het ontploft en de gevolgen zijn afgrijselijk. De 8-jarige Wim Schenk overlijdt ter plekke. Zijn 6-jarig broertje Henk Schenk en de 5-jarige Wim Wisselink worden zwaar gewond naar een militair noodhospitaal in Barlo gebracht. Daar overlijden beiden korte tijd naar elkaar.

Zeventig jaar na deze tragedie werd aan de Piepersweg een monument onthuld als herinnering aan dit tragisch gebeuren. Het monument is bevestigd op een sokkel met de afbeeldingen van de drie jongens. Kunstenares Ans Braamskamp maakte het gedenkteken bij het monument. De onthulling van het monument vond plaats door nabestaanden van de familie Schenk.

Fouten voorbehouden. Heeft u correcties en/of aanvullende informatie? Reageer dan onderaan deze pagina.

Bronnen

  • ‘Spelend de dood in’, door Louis Veldhuis
  • FilmAalten

Reacties

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Let op: je reactie wordt openbaar getoond. Vragen, aanvullingen en/of correcties proberen wij zo spoedig mogelijk te verwerken. Daarna worden ze verwijderd, om ‘vervuiling’ te voorkomen. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *