Korfbalvereniging

Korfbalvereniging Aladna, Aalten
Het oude clubgebouw van korfbalvereniging Aladna
Het oude clubgebouw van korfbalvereniging Aladna

Korfbalvereniging Aladna werd opgericht in 1974. De naam Aladna verwijst naar de oude naam van Aalten.

Er wordt al vanaf 1935 gekorfbald in Aalten, door de verenigingen SIOS en ANDO. Nadat de ANDO in 1969 werd opgeheven bleven er mensen die een korfbalvereniging in Aalten wilden. Daarom greep men de landelijke actie van de KNKV (Koninklijk Nederlands KorfbalVerbond) op 18 mei 1974 met beide handen aan om een open dag te organiseren en een vereniging op te richten. Bij de oprichting waren er 27 leden, maar dit aantal groeide snel.

De trainingen en wedstrijden zijn op een aantal verschillende velden gespeeld, waaronder het sportveld van Chr. College Schaersvoorde, het bijveld van voetbalvereniging AD’69 en velden in Barlo, Varsseveld, Winterswijk en Lochem. In 1985 kwam daar verandering in, toen Aladna een eigen veld plus kantine/kleedkamers kreeg.

In 1999 werd er groots gevierd dat Aladna 25 jaar bestond, met onder andere een groot feest en een jubileumwedstrijd. Vanaf 2006 maakt Aladna gebruik van de sporthal aan het Stationsplein om in het zaalseizoen te trainen en wedstrijden te spelen. Sinds september 2018 maakt Aladna gebruik van Sportpark Zuid.

Bron


Reacties

Eén reactie op “Aladna”

  1. gerrit schreurs avatar
    gerrit schreurs

    Aladna,de korfbalvereniging ligt op de plek van de voormalige woning(en)/boerderij van de fam.Elferink-Bruijel,Heurne 36/Bocholtsestraatweg 69.Iets zuidelijker lag ooit de boerderij “De Vier Jaargetijden/Nieuw Stapelkamp” volgens Boerderij-en Veldnamen(zie pag.62 en 30/2.Over de laatste boerderij heb ik al eerder info verzonden.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Let op: je reactie wordt openbaar getoond. Vragen, aanvullingen en/of correcties proberen wij zo spoedig mogelijk te verwerken. Daarna worden ze verwijderd, om ‘vervuiling’ te voorkomen. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *