Menu Sluiten

Jongerencentrum i’Varca

Halteweg 7, Lintelo (verdwenen)

i'Varca, Halteweg, Lintelo

Fouten voorbehouden. Heeft u aanvullende informatie? Reageer dan onderaan deze pagina of stuur ons een bericht!

Jeugdcentrum i’Varca was bijna veertig jaar lang (1974-2014) een begrip in Lintelo en omstreken. I’Varca werd wekelijks bezocht door honderden jongeren uit de hele regio. Met tot wel 2500 leden per jaar en ruim 500 bezoekers per avond beleefde het jongerencentrum zijn topjaren tussen 1995 en 2007. Ruim 150 vrijwilligers waren wekelijks druk om alles in goede banen te leiden.

Door teruglopende bezoekersaantallen moest i’Varca in 2013 noodgedwongen de deuren sluiten. Een jaar later brak er brand uit in het leegstaande pand waarna het werd gesloopt.

Gedenkboek

Een jaar na de sluiting werd een gedenkboek gepubliceerd, getiteld ‘i’Varca – Verankerd in onze jeugd’, geschreven door Annet Westerveld en Marijn Kraaijenbrink. Het bestrijkt de geschiedenis van het jongerencentrum vanaf de oprichting in het jaar 1974 tot aan de brand in 2014. Het boek is opgemaakt en uitgegeven door uitgeverij Fagus uit IJzerlo.

i'Varca - verankerd in onze jeugd

1 reactie

  1. gerrit schreurs

    Voordat i ‘Varca hier neerstreek(zijn ze begonnen ??)in de kleuterschool meen ik,Lintelo 167-2/Schooldijk 25.Het lag achter Gebouw Wilhelmina dicht tegen de perceelsgrens met het huis van de fam.Ormel,Halteweg 20,Ormel was molenaar van beroep.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Let op: je reactie wordt openbaar getoond. Vragen, aanvullingen en/of correcties proberen wij zo spoedig mogelijk te verwerken. Daarna worden ze verwijderd, om ‘vervuiling’ te voorkomen. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen