Emigratie - Reis- en Passagebureau Lichtenberg, Landstraat 21 - Aaltensche Courant, 10-03-1950
Aaltensche Courant, 10 maart 1950

Na WO2 emigreerden honderden Aaltenaren naar verre oorden, op zoek naar een beter bestaan. Hoewel het merendeel daarvan naar Canada vertrok, gingen sommige Aaltenaren naar andere landen, waaronder Australië.

Heeft u interessante verhalen over familieleden die uit Aalten naar Australië zijn geëmigreerd, geschikt en goedgekeurd voor publicatie op Oud Aalten? Liefst vergezeld van één of enkele foto’s.

Stuur ons een bericht!


Reacties

Eén reactie op “Emigratie naar Australië”

  1. Hans Versluis (Johannes Godfried) geb. 6.2.1946 in Den Haag, emigreerde in 1969 op 23 jarige leeftijd naar Australie vanuit Rotterdam met de s.s. Arcadia naar Fremantle, West Australie. profession photographer, woonde aanvankelijk in Perth en was als fotograaf verbonden aan de Agricultural University aldaar en verhuisde vlak voor zijn pensionering met zijn echtgenote Ilona naar Yallingup bij Busselton . Hij overleed zeer plotseling op 2 augustus 2021 op 75 jarige leeftijd. Hij was de vader van Anushka Lazar en Vashti en opa van 9 kleinkinderen.
    Ondanks dat hij helemaal met Australië vergroeid was, kwam hij nog regelmatig op bezoek bij zijn ouders en overige familie
    en was ondanks zijn Haagse roots een echte Aalten fan en had hier ook nog zijn oude vrienden. Hij is een zoon van wijlen Johannes Pieter Versluis die vele jaren leraar was aan de Chr. MULO in Aalten.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Let op: je reactie wordt openbaar getoond. Vragen, aanvullingen en/of correcties proberen wij zo spoedig mogelijk te verwerken. Daarna worden ze verwijderd, om ‘vervuiling’ te voorkomen. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *