Burgemeester (1895-1910)

Willem Carel Tack werd op 26 september 1838 geboren in Doesburg, zoon van Benjamin Tack, lid van de stedelijken raad dezer stad, en Françoise Caroline Madelon baronesse van Eck. Op 5 juni 1873 trouwde hij in Aalten met predikantendochter Cornelia Johanna Paré (Bredevoort, 02-08-1848). Samen kregen zij vijf kinderen.

Op 4 maart 1880 werd Tack per Koninklijk Besluit benoemd tot burgemeester van Kesteren. Met een toekenning van eervol ontslag als burgemeester van die gemeente werd hij per Koninklijk Besluit met ingang van 15 december 1895 benoemd tot burgemeester van Aalten. Hij volgde jonkheer Georg Ludwig Carl Heinrich Baud op.

Tack en zijn familie werden op maandagmiddag door een grote menigte ontvangen op het station Aalten. Met koetsen en ruiters, een muziekkorps werd de familie naar de ambtswoning gebracht aan de Gasthuisstraat (tegenwoordig Haartsestraat 10, dat later ook wel het ‘Tackshuis’ genoemd werd). Die avond was ter ere van de nieuwe burgemeester een fakkeltocht door het met vlaggen en groen versierde dorp. Bij Koninklijk Besluit van 25 november 1907 werd Tack herbenoemd tot burgemeester met ingang van 15 december 1907.

Tack overleed op 4 mei 1915 op een leeftijd van 76 jaar te Aalten en werd op 8 mei begraven in Doesburg.

Hij werd als burgemeester van Aalten opgevolgd door Adriaan Johannes Willem Monnik.

Leestip

‘Van Maire Stumph tot Burgemeester Stapelkamp’, door Leo van der Linde

Burgemeester Willem Carel Tack

Fouten voorbehouden. Heeft u correcties en/of aanvullende informatie? Reageer dan onderaan deze pagina.


Reacties

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Let op: je reactie wordt openbaar getoond. Vragen, aanvullingen en/of correcties proberen wij zo spoedig mogelijk te verwerken. Daarna worden ze verwijderd, om ‘vervuiling’ te voorkomen. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *