Naam onbekend

Moerveldweg 7, Lintelo (verdwenen)

Beschrijving

Deze boerderij is eind vorige eeuw verdwenen om plaats te maken voor de uitbreiding van bedrijventerrein ’t Broek. Tegenwoordig staat hier een bedrijfspand van de Dorset Group.

Bewoners

Adresboek 1934

Lintelo 7/1 > 10

H.W. Schoppers

Adresboek 1967

Lintelo 10 > Moerveldweg 7

R.H. (Rudolf Hendrikus) Wijkamp
M.H. ter Beest

Rudolf Hendrikus Wijkamp en Grada Johanna van Braak zijn hier in de 50-er jaren komen wonen. Na het overlijden van Grada in 1998 heeft hun dochter, Dini Wijkamp (getrouwd met Rien ter Beest) het huis verkocht i.v.m. de uitbreiding van het industrieterrein.

Fouten voorbehouden. Heeft u correcties en/of aanvullende informatie? Reageer dan onderaan deze pagina.

Kenmerken

Kadastraal nr.onbekend
FunctieBoerderij
Bouwjaaronbekend
Slooponbekend

Bronnen

  • Adresboek gem. Aalten, 1934 & 1967

Reacties

Eén reactie op “Naam onbekend”

  1. gerrit schreurs avatar
    gerrit schreurs

    Volgens mij lag deze boerderij aan een oud trace van de Moerveldweg,die begon aan de Zomerweg ongeveer tegenover de “Sondernstuunte” daar waar nu nog een heel stel bomen staan die ooit bedoeld waren om ergens anders langs een weg te planten.Nu na 30 jaar lukt dat herinneren waar dat zou moeten niet meer.Het afbreken van de Sondernstuunte heeft nog heel wat gespekken in de gemeenteraad opgeleverd,rechtszaken incluis.
    Aan die oude Moerveldweg stond nog een boerderij,ik denk nog wel meer waar van het laagste nummer dicht bij de Trompstaat te zoeken is,maar weet dat niet meer precies omdat de Nijverheidsweg al was doorgetrokken richting de Kemena.Misschien komt dat nog weer bij mij naar boven.Daarover heb ik via mijn zus ca. anderhalf jaar geleden info over ontvangen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Let op: je reactie wordt openbaar getoond. Vragen, aanvullingen en/of correcties proberen wij zo spoedig mogelijk te verwerken. Daarna worden ze verwijderd, om ‘vervuiling’ te voorkomen. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *