Menu Sluiten

Kleppersbrink

Lintelo

Beschrijving

Op oude kaarten van Lintelo komen we meermaals de naam Kleppersbrink tegen. Was dit een boerderij? Of is het een veldnaam?

Op de kadastrale kaart van de gemeente Aalten, 1811-1832 staat zelfs een ‘weg van Varsseveld naar Kleppersbrink’ ingetekend. Een projectie van deze kaart op de huidige situatie in Google Maps (afbeelding rechts), toont dat deze weg is verdwenen. Een overblijfsel van deze weg lijkt echter nog wel zichtbaar in een houtwal die een akker, links op de afbeelding, doorkruist (detail).

In het Aardrijkskundig handwoordenboek van Nederland 1874 staat de volgende vermelding: ‘Kleppersbrink, h. – 46 min. w. v. Aalten’. Volgens de lijst van afkortingen voor in het boek staat ‘h.’ voor ‘huis’.

Fouten voorbehouden. Heeft u correcties en/of aanvullende informatie? Reageer dan onderaan deze pagina.

Kenmerken

Kadastraal nr.
Functieonzeker

1 reactie

  1. gerrit schreurs

    Ooit was er de Reindersweg.De oude weg van Varsseveld naar Kleppersbrink liep,zo lijkt het grotendeels parallel aan de Reindersweg vanaf Rademakersbroek tot waar de Reindersweg op de Halteweg uitkwam.
    Ik vraag mij af of deze weg ooit een belangrijke functie heeft gehad,maar dat deze weg op een kaart voorkomt kan ons misschien verder helpen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Let op: je reactie wordt openbaar getoond. Vragen, aanvullingen en/of correcties proberen wij zo spoedig mogelijk te verwerken. Daarna worden ze verwijderd, om ‘vervuiling’ te voorkomen. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen