Paskerbosch

Dinxperlosestraatweg 96, IJzerlo

Bewoners

Adresboek 1934

IJzerlo 113/1 > 7

G.H. Nijman

Adresboek 1967

“Paskerbosch”

IJzerlo 7 > Dinxperlosestraatweg 96

G.J.H. Ruesink

Fouten voorbehouden. Heeft u correcties en/of aanvullende informatie? Reageer dan onderaan deze pagina.

Kenmerken

Kadastraal nr.S-359
FunctieBoerderij
Bouwjaar1923
Monumentnee

Verwante boerderijen

Bronnen


Reacties

2 reacties op “Paskerbosch”

 1. gerrit schreurs avatar
  gerrit schreurs

  “Paskerbosch” ,de boerderij is op schrale grond gebouwd,er was dus ook te weinig te verdienen voor de fam.Nijman op hun grondstuk.Ik heb mij laten vertellen dat Nijman zijn inkomsten aan vulde door bij de gemeente Aalten in dienst te treden.Ik meen van de huidige bewoners begrepen te hebben dat hij hoofdzakelijk de gemeentelijke wegen vrij moest maken van de uitwerpselen van paarden.

 2. gerrit schreurs avatar
  gerrit schreurs

  Ik ben niet erg goed in familie verbanden uitzoeken.Maar meen te weten dat men familie was van de fam.Ruesink die op “Groot Essink” woonde.Toen “Groot Essink” mid.of eind 1960-er jaren in vlammen op ging,ik kon het zelf zien van een afstand,het was na schooltijd,ca.16.00 uur toen ik via het oude trace van de Koskampweg naar huis liep.

  De fam.Ruesink vond een andere boerderij,Ijzerlo 80/Westendorpweg 2,”Westendorp”.Een jongere generatie heeft nu aan de Loohuisweg op de Haart wat ooit “De Wever” heette en nu “Suzies Farm” is(Loohuisweg 5).

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Let op: je reactie wordt openbaar getoond. Vragen, aanvullingen en/of correcties proberen wij zo spoedig mogelijk te verwerken. Daarna worden ze verwijderd, om ‘vervuiling’ te voorkomen. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *