Dinxperlosestraatweg 104a, IJzerlo

Beschrijving

Dit bedrijfsgebouw ligt buiten de bebouwde kom tussen Aalten en IJzerlo. Het was een filiaal van de Coöperatieve Landbouw Vereniging. Verschillende buurtschappen hadden zo’n filiaal. Het gebouw dateert uit de dertiger jaren uit de vorige eeuw.

Het gebouw heeft een in hoofdzaak rechthoekige plattegrond, één bouwlaag en een zadeldak dat evenwijdig loopt met de voorgevel en is gedekt met blauwgesmoorde pannen. De gevels zijn in roodbruine baksteen opgetrokken. Aan de voorzijde (lengtegevel) bevindt zich een talud met daarlangs drie brede in gangen. Het talud is voorzien van een luifel. Rechts en in de kopgevel enkele hoog liggende vensters met ramen met roedenverdeling. Weliswaar onderging het gebouw enkele wijzigingen, maar het authentieke karakter is goed herkenbaar gebleven. Waardevol historisch relict, met belangrijke beeldwaarde.

Het achterste gedeelte is later bijgebouwd, midden vijftiger jaren, en heeft een vorm van een kapschuur.

Voor 1967 had dit pand als adres IJzerlo 120.

Fouten voorbehouden. Heeft u correcties en/of aanvullende informatie? Reageer dan onderaan deze pagina.

Kenmerken

Kadastraal nr.S-681
FunctieGoederenloods
Bouwjaar1952
Monumentnee

Reacties

Eén reactie op “Goederenloods CLV”

  1. gerrit schreurs avatar
    gerrit schreurs

    In de 18 jaren dat ik in IJzerlo woonde was volgens mij W.A.Tolkamp de beheerder hiervan.Hij woonde met zijn gezin,dochter en schoonzoon Radstaak aan de Dinxperlosestraatweg 100(IJzerlo 12).

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Let op: je reactie wordt openbaar getoond. Vragen, aanvullingen en/of correcties proberen wij zo spoedig mogelijk te verwerken. Daarna worden ze verwijderd, om ‘vervuiling’ te voorkomen. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *