Bredevoort

Fouten voorbehouden. Heeft u correcties en/of aanvullende informatie? Reageer dan onderaan deze pagina.

De Muizenstraat in het oude centrum van Bredevoort is een klein straatje met een lengte van ongeveer twintig meter. De straat begint als zijstraat van de Markt en liep oorspronkelijk door naar de Prinsenstraat, maar loopt tegenwoordig dood.

Het straatje dankt haar naam vermoedelijk aan haar kleine formaat. In 1782 wordt een huis aan deze straat vermeld als het “Muizenkasteel”. Of het huis naar de straat is genoemd of andersom, is niet bekend. Het is het kleinste straatje van Bredevoort, en misschien wel het kleinste straatje van Nederland.

Hendrickje Stoffels, de latere geliefde van de wereldberoemde schilder Rembrandt van Rijn, werd geboren in de Muizenstraat in Bredevoort. In 2006 werd daarom een uithangbord onthuld dat de locatie van haar ouderlijk huis in de Muizenstraat aangeeft.

[Bron: Wikipedia]

Van deur tot deur

Hendrickje Stoffels - bordje bij geboortehuis in de Muizenstraat in Bredevoort

Reacties

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Let op: je reactie wordt openbaar getoond. Vragen, aanvullingen en/of correcties proberen wij zo spoedig mogelijk te verwerken. Daarna worden ze verwijderd, om ‘vervuiling’ te voorkomen. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *