Varsseveldsestraat 92, Aalten (verdwenen)

Beschrijving

Tegenwoordig zijn op dit adres Auto Wisselink en Autoschade Aalten gevestigd.

Adresboek 1967

Varsseveldsestraatweg 92

Textielfabr. Wijkamp

Op nummer 94 (voorheen Lintelo 192) woonden H.L. Wijkamp met zijn vrouw en schoondochter, de weduwe A.H.A. Wijkamp-Pillen.

Sluiting weverij

Op 9 augustus 1971 bericht de Nieuwe Winterswijksche Courant het volgende:

Wijkamp N.V. te Aalten sluit weverij

Aan het personeel van de afdeling weverij van de textielfabriek Wijkamp NV te Aalten is vrijdagmorgen ontslag aangezegd. Het betreft hier zeven personen, die het slachtoffer zijn geworden van de sluiting van deze afdeling van het bedrijf. De confectie- en handelsafdelingen zullen op de oude voet worden voortgezet.

Als reden van de sluiting van de weverij, werd opgegeven dat deze afdeling de laatste jaren onrendabel draaide, als gevolg van de steeds stijgende lonen met de daaraan verbonden sociale lasten, waardoor de productiekosten zo hoog werden dat het niet meer verantwoord was de weverij te handhaven.

Bovendien mislukten pogingen om het drie-ploegenstelsel in te voeren, waardoor weer winstgevend zou kunnen worden gewerkt. Hiervoor kon echter niet genoeg personeel worden aangetrokken. Het produktie-pakket van de weverij is ondergebracht bij een Duitse weverij.

De ontslagaanvrage is bij het Gewestelijk Arbeidsbureau aangevraagd, terwijl de vakbonden van de genomen maatregel op de hoogte zijn gesteld. De ontslagen werknemers kunnen, wanneer zij dat willen, bij een andere firma gaan werken, die bereid is hen in dienst te nemen.

Fouten voorbehouden. Heeft u correcties en/of aanvullende informatie? Reageer dan onderaan deze pagina.

Kenmerken

Kadastraal nr.L-1294
FunctieTextielfabriek
Oprichting1939
Sluiting1994?

Bronnen

  • Adresboek gem. Aalten, 1967
  • Dagblad Tubantia, 3 juli 1965 (Delpher)
  • Dagblad Tubantia, 17 maart 1971 (Delpher)
  • Kadastrale kaart
  • Nieuwe Winterswijksche Courant, 9 augustus 1971 (Delpher)
  • De Volkskrant, 25 november 1994 (Delpher)

Reacties

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Let op: je reactie wordt openbaar getoond. Vragen, aanvullingen en/of correcties proberen wij zo spoedig mogelijk te verwerken. Daarna worden ze verwijderd, om ‘vervuiling’ te voorkomen. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *