Trompstraat

Aalten

Fouten voorbehouden. Heeft u correcties en/of aanvullende informatie? Reageer dan onderaan deze pagina.

De naam Trompstraat is door het gemeentebestuur van Aalten vastgesteld in 1933, “loopende van de Admiraal de Ruyterstraat bij het z.g. „Tuindorp” met een kromming in zuidelijke richting tot den Eersten Broekdijk, en bezuiden de spoorlijn vormende een gedeelte van de grens der kom.” De spoorwegovergang in de Trompstraat zou later worden afgesloten. Een vergelijking van vóór en na de afsluiting is goed te zien op Topotijdreis.

Van deur tot deur

Nijverheidsweg 7, Aalten

Nijverheidsweg 7

vh Trompstraat 40
Nijverheidsweg 9-11-13, Aalten

Nijverheidsweg 9-11-13

vh Trompstraat 46-44-42
Trompstraat 21 - Nijverheidsweg 15, Aalten (gesloopt in 2017)

Nijverheidsweg 15

vh Trompstraat 21 (verdwenen)
Oud Aalten

Trompstraat 18

vh Trompstraat 6
Oud Aalten

Trompstraat 20

vh Trompstraat 8
Trompstraat 93, Aalten

Trompstraat 93

vh Adm. de Ruyterstraat 63

Reacties

Eén reactie op “Trompstraat”

  1. gerrit schreurs avatar
    gerrit schreurs

    Met een beetje kennis kun je op oude plattegronden nog ontdekken dat de Trompstraat ter hoogte van de huidige nummers 49-55 de spoorlijn over stak en eindigde op de Eerste Broekdijk met nu het nummer 88.In dit pand zat ooit de groothandel WEKA.Bij de aanleg ca.1960-er jaren was er behalve de doorsnijding van de Trompstraat door de spoorlijn een tweede doorsnijding van het oude trace,n.l.de Nijverheidsweg.De Trompstraat eindigde dus t.h.v. groothandel WEKA,schuin tegenover de Broekstraat.Aan het trace Trompstraat tussen de spoorlijn en de Nijverheidsweg is nu ook plek voor Schildersbedrijf Bartholomeus,op nummer 17,ooit Ormelstraat nr.7.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Let op: je reactie wordt openbaar getoond. Vragen, aanvullingen en/of correcties proberen wij zo spoedig mogelijk te verwerken. Daarna worden ze verwijderd, om ‘vervuiling’ te voorkomen. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *