Plein Zuid

Aalten

Fouten voorbehouden. Heeft u correcties en/of aanvullende informatie? Reageer dan onderaan deze pagina.

Tot 1955 heette dit nog Dijkstraat. In dat jaar meldde Dagblad Tubantia: “Op de hoek van Bodendijk, Bocholtsestraat, Dinxperlosestraat en Eerste Broekdijk is een bebouwd gedeelte ontstaan, dat tot op heden geen naam had. Het werd door de bewoners van lieverlede aangeduid met de naam Plein, een weidese naam overigens, want wie verwachten zou hier een groot plein te vinden vergist zich. In officiële stukken ging men echter in de loop van het laatste jaar ook de naam Plein overnemen en nu stellen B. en W. voor om deze naam dan maar officieel aan deze omgeving te geven. Zij willen echter deze naam ook geven aan het gedeelte straat tot de spoorwegovergang, aansluitende op de Dijkstraat, zoals B. en W. schrijven. Dit gedeelte heette tot op heden ook Dijkstraat en heeft op zichzelf weinig gemeen met een plein.”

Van deur tot deur

Plein Zuid 1, Aalten - kadaster 1832

De Kikvorsch

Plein Zuid 1 (verdwenen)
Kapsalon De Beukelaer, Aalten

Kapsalon De Beukelaer

Plein Zuid 1b, Aalten
De Overkant, Plein Zuid 2, Aalten

De Overkant

Plein Zuid 2, Aalten
Plein Zuid 3, Aalten (2024)

Plein Zuid 3

vh Dijkstraat 39
Plein Zuid 5, Aalten

Plein Zuid 5

vh Dijkstraat 43
Café De Driesprong, Plein Zuid, Aalten

Café De Driesprong

Plein Zuid 12, Aalten
De Malle Jan, Plein Zuid, Aalten

Discotheek Malle Jan

In de jaren 80 van de vorige eeuw dé uitgaans-gelegenheid van Aalten.
Bakkerij Knippenborg, Aalten

Bakkerij Knippenborg

Plein Zuid 13, Aalten
Hotel Vultink, Plein Zuid, Aalten

Hotel Vultink

Plein Zuid 14, Aalten
Plein Zuid 15, Aalten

Schaapveld Rijwielhandel

Plein Zuid 15, Aalten

Reacties

2 reacties op “Plein Zuid”

  1. gerrit schreurs avatar
    gerrit schreurs

    Bij Hotel Vultink,Plein Zuid 14 was ooit de Stergolfbaan “De Malle Jan” van Leo Vultink.(bron:Wegwijzer voor Aalten,juni 1971)

  2. gerrit schreurs avatar
    gerrit schreurs

    De grote foto bovenaan:links op de foto richting spoorwegovergang,Hotel Vultink(nr.14),daar achter o.a.Taxibedrijf en fietsenmaker Schaapveld(nr.15)en nu de woning van Wisselink,de woning op nr.16 is van te Paske(directeurswoning).Ik begin nu vooraan rechts en dan zien we achter de lantaarn het huis van H.Roes op nr.3,hij dreef een transportbedrijf(nu woont er de fam.Nijman(Installatie Techniek),daarnaast woonde J.H.te Paske op nr.2.De foto moet van voor 1960 zijn want het pand van de kapper Peter de Beukelaar staat er nog niet.Op de nrs.1-1 woonde een fam.ten Broeke(de mensen die er ca.20 jaar geleden woonden kregen er opeens in hun woonkamer gezelschap van een auto).Op de hoek met de Parallelweg staat “De Kikvors”.Over de spoorwegovergang is Hotel De Kroon nog net te zien.De persoon die de foto maakte stond met de rug naar garage Koelman en de Bocholtsestraatweg.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Let op: je reactie wordt openbaar getoond. Vragen, aanvullingen en/of correcties proberen wij zo spoedig mogelijk te verwerken. Daarna worden ze verwijderd, om ‘vervuiling’ te voorkomen. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *