Beeklaan

Aalten

Beschrijving

In 1955 werd de aanleg van het eerste deel van de Beeklaan aangekondigd, namelijk van de Willemstraat naar de Slingelaan.

Beeklaan - Tubantia, 15-02-1955
Tubantia, 15 februari 1955

In 1965 werd de Beeklaan verlengd, van de Willemstraat naar de Varsseveldsestraatweg: “De gedeeltelijk reeds aangelegde verbinding tussen de Willemstraat en de Varsseveldsestraatweg, die noordwaarts in het verlengde van de Beeklaan loopt, zal, als de gemeenteraad daarmee instemt, ook de naam Beeklaan krijgen.”

Fouten voorbehouden. Heeft u correcties en/of aanvullende informatie? Reageer dan onderaan deze pagina.

Kenmerken

FunctieStraat
Aanleg1955
Doortrekking1965

Van deur tot deur

Oud Aalten

Beeklaan 1

Voorheen Hogestraat 66
Hogestraat 62, Aalten

Beeklaan 3

vh Hogestraat 62(a)
Beeklaan 22, Aalten (2024)

Beeklaan 22

Voorheen Hogestraat 68
Beeklaan 3a, Aalten

Beeklaan 3a

Voorheen Willemstraat 3

Reacties

Eén reactie op “Beeklaan”

  1. gerrit schreurs avatar
    gerrit schreurs

    Het witte huis op de tweede foto werd dubbel bewoont:de fam.W.Schreurs en J.Wevers,Hogestraat 62/62-a.Nu staat er de woning met het huisnr.Beeklaan 3.Als ik het mij goed weet te herinneren verhuisde Schreurs ca.1969 toen er (twee) bungalows aan de Koskampweg klaar waren.Daar kregen ze als buren de fam.Westerveld op nr.6.De toenmalige nrs.6 en 8 hebben tegenwoordig dezelfde nummers aan de Thijsweg.Dhr.Westerveld was afkomstig van “De Klaus”,IJzerlo 105/Stokkertweg 3.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Let op: je reactie wordt openbaar getoond. Vragen, aanvullingen en/of correcties proberen wij zo spoedig mogelijk te verwerken. Daarna worden ze verwijderd, om ‘vervuiling’ te voorkomen. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *