Menu Sluiten

OLS Herenstraat

Herenstraat 4, Aalten (verdwenen)

Openbare Lagere School, Herenstraat, Aalten

De Openbare Lagere School aan de Herenstraat in Aalten werd gesticht in 1884. Als hoofd der school waren destijds verbonden de heren Veenstra, Bennink, de Lange, van Rugge, Brunt, Siebrands, van Zeijl en Leferink. In 1976 werd een nieuwe openbare basisschool in Aalten in gebruik genomen aan de Wehmerstraat. Deze kreeg later de naam ‘Openbare Basisschool De Slinger’.

Bij het afscheid van de oude school zong de schooljeugd in een lawaaioptocht op de melodie van ‘Yellow Submarine’ de volgende regels: “waar we heen gaan naar de nieuwe school, aan de Wehmerstraat, waar die prachtig staat. Negentig jaar is onze school aan de Herenstraat in een vervallen staat enz.”

Kort voor sluiting van de openbare school moest iedereen de school verlaten. Er was een vlooienplaag, dit kwam doordat er een nestje katten onder de school zat. In de avonduren, drie avonden in de week, was er ook de Handelsavondschool.

Tijdens de bezettingsjaren was er in de school korte tijd een ‘Fallschirm-Armee Waffenschule’ gevestigd.

In 1977 werd de oude school aan de Herenstraat afgebroken en ontstond op deze plek een ruime parkeerplaats, tegenwoordig ’t Hoge Blik genaamd.

Bronnen (o.a.)

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Let op: je reactie wordt openbaar getoond. Vragen, aanvullingen en/of correcties proberen wij zo spoedig mogelijk te verwerken. Daarna worden ze verwijderd, om ‘vervuiling’ te voorkomen. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen