Gymnastiekvereniging, Lintelo

SSS Irene Lintelo
SSS Irene 25 jaar (1981)

Gymnastiekvereniging S.S.S. Irene – Sport Staalt Spieren – is opgericht 7 mei 1956, tijdens een buitengewone vergadering van Lintelo’s Belang. Alle ongeveer 30 aanwezigen meldden zich spontaan aan als lid. Er werd een bestuur gekozen en S.S.S. Irene was een feit. De contributie werd vastgesteld op 20 cent per les voor kinderen en 30 cent voor volwassenen.

Over de aanschaf van toestellen werd lang gediscussieerd. Ook werd gekeken naar de mogelijkheid om tweedehands materiaal aan te schaffen. Verder werd besloten een rondgang te houden tussen ‘hooien en St. Joapik’, met andere woorden: in de eerste helft van juli. Daar werd gevraagd of men donateur wilde worden en er kon een vrije bijdrage gegeven worden voor de eerste aankoop van toestellen. Hierbij werd een bedrag opgehaald van 1690,00 gulden en de toegezegde jaarlijkse donaties bedroegen fl. 249,50.

De wens was een nieuwe brug en ringen met het oog op eventuele risico’s van gebreken bij de bestaande toestellen. De overige toestellen als springkast, evenwichtsbalk en rekstok wilde men bij vaklui in de streek laten maken. Daarvoor zijn de firma’s Rutgers, Van Lochem en Klein Wolterink benaderd.

De eerste gymlessen voor de kinderen van de lagere school startten op donderdag 3 januari 1957. Er deden ongeveer 70 leden bij de eerste lessen mee. Later in januari startte een kleutergroep met 30 leden. Op 1 maart begonnen de volwassen groepen. Een jaar later had S.S.S. al 180 leden.

Door de jaren heen zijn er vele takken van sport bij gekomen. In de jaren tachtig werd het Meer Bewegen Voor Ouderen opgezet. Mede door de komst van een nieuwe sportzaal in 2008 is het aantal sportmogelijkheden vergroot en kan iedereen binnen S.S.S. Irene een sport beoefenen waar men veel plezier aan beleeft.

Bron


Reacties

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Let op: je reactie wordt openbaar getoond. Vragen, aanvullingen en/of correcties proberen wij zo spoedig mogelijk te verwerken. Daarna worden ze verwijderd, om ‘vervuiling’ te voorkomen. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *