Markt 2a, Bredevoort

’t Centrum in Bredevoort is een van de weinige jongerencentra in de gemeente Aalten die de eeuwwisseling heeft overleefd. Op zaterdag 23 november 2019 vierde ’t Centrum haar 50-jarig bestaan.

JC ’t Centrum werd in 1969 opgericht vanuit de toenmalige Nederlands Hervormde Jeugdraad en zetelt een halve eeuw later nog steeds op dezelfde bovenverdieping van het Koppelhuis aan de Markt. Maar het is een zelfstandige stichting zonder bestuurlijke banden met de kerk. ’t Centrum was altijd het ‘nettere’ broertje van het beruchte Et in Terra in het stadje.

De jaren 70 en 80 waren de hoogtijdagen van het jongerencentrum. ,Ze hingen er af en toe met de benen uit. Er waren avonden dat er veertig kratten bier doorgingen. Er was vaak een overschot aan jongens, maar de meisjes werde geronseld met flyers op de huishoudschool. Toen kwamen er ook nog hele groepen uit Aalten. Tegenwoordig komt het merendeel uit Bredevoort.

Met trots wordt teruggekeken naar optredens van grote bands als Solution, Alquin en CCC Inc., waarvoor de Misterpoort werd afgehuurd. ’t Centrum kende ook mindere tijden en werd zelfs enkele keren met de ondergang bedreigd, maar door de inzet van vrijwilligers overleefde het toch elke verandering in het uitgaansleven van jongeren.

Fouten voorbehouden. Heeft u correcties en/of aanvullende informatie? Reageer dan onderaan deze pagina.

Kenmerken

FunctieJongerencentrum
Oprichting1969

Reacties

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Let op: je reactie wordt openbaar getoond. Vragen, aanvullingen en/of correcties proberen wij zo spoedig mogelijk te verwerken. Daarna worden ze verwijderd, om ‘vervuiling’ te voorkomen. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *