Cabaretgezelschap

Het kleinkunstensemble ‘De Heikneuters’ uit Aalten verzorgde avondvullende programma’s met liedjes, humoristische sketches, voordrachten, pantomime en parodieën, deels in dialect. Het gezelschap trad succesvol op vanaf de late jaren vijftig tot aan de jaren tachtig van de vorige eeuw.

De Heikneuters genoten niet alleen in Aalten bekendheid. Men trad tot ver in de regio op zoals in Holten, Oosterbeek, Vaassen en Apeldoorn. De groep bestond in de jaren vijftig oorspronkelijk uit vijf personen. In de jaren zestig telde de groep nog vier personen.

Op de foto rechts staan afgebeeld: Wolter Jetten, Karel Peter, Tonnie Jetten en Annie Meijboom-Peter. Karel Peter had in later jaren een snackbar aan het begin van de Landstraat.

De Heikneuters traden jaarlijks op in het Feestgebouw en verzorgden vele jaren met veel succes de jaarlijkse ‘Bonte Avond’ van voetbalclub AZSV. Vele dagen voor de uitvoering van deze avond waren de kaarten al uitverkocht.

Wie heeft er meer informatie over De Heikneuters? Ook zijn wij benieuwd naar informatie over andere Oud-Aaltense artiesten, vooral als zij in de streektaal optraden.


Reacties

Eén reactie op “De Heikneuters”

  1. Henk Wimmenhoeve avatar
    Henk Wimmenhoeve

    Zangeres was Tonnie van Koot-Jetten 86 jaar oud, zij woont nu in het verzorgingshuis Rapenburgerhof in Lichtenvoorde. Zij heeft het liedje “ De Olde Banke” geschreven en gezongen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Let op: je reactie wordt openbaar getoond. Vragen, aanvullingen en/of correcties proberen wij zo spoedig mogelijk te verwerken. Daarna worden ze verwijderd, om ‘vervuiling’ te voorkomen. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *