Menu Sluiten

Julianaschool

Wilhelminastraat 22, Aalten (verdwenen)

Julianaschool, Wilhelminastraat, Aalten

Deze school werd geopend op 3 november 1939 en was de streekschool voor Christelijk Buitengewoon Lager Onderwijs (BLO). De school was gehuisvest in een markant, groen, houten gebouw. Het was een goede voorziening voor moeilijk lerende kinderen, een initiatief dat brede steun ondervond uit Aalten en omliggende gemeenten.

Aan het eind van de Tweede Wereldoorlog was het gebouw omgedoopt tot ‘Prins Bernard Kazerne’ en de uitvalbasis van het Dutch National Battalion.

Julianaschool, Aalten - Aaltensche courant, 07-11-1939
Aaltensche courant, 7 november 1939

2 reacties

  1. gerrit schreurs

    Ik meen te weten dat dat een houten gebouw is geweest,in 1969 toen ik in Aalten kwam te wonen zag het er al een beetje belabberd uit.Later kwamen op dit terrein twee woningen,(eind 70-er of begin 80-er jaren)de woning rechts daar woonde een familie waarvan de man ambtenaar bij de gemeente Aalten is geweest,de linker woning door een fam.van Lochem(van de Smederij en winkel aan de Landstraat??).

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Let op: je reactie wordt openbaar getoond. Vragen, aanvullingen en/of correcties proberen wij zo spoedig mogelijk te verwerken. Daarna worden ze verwijderd, om ‘vervuiling’ te voorkomen. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen