Romienendiek 2a, Aalten

Beschrijving

In oorsprong uit het vroege interbellum daterende begraafplaats, die vervolgens in een aantal fasen is uitgebreid. Het oorspronkelijke (beschermwaardige) gedeelte van het terrein ligt ingesloten tussen de Romienendiek, de Barloseweg en de Koningsweg. Het beschermde gedeelte wordt gekenmerkt door een orthogonale aanleg, met aan weerskanten van een middenpad gelegen grafreeksen en een rijke beplanting met bomen en heesters.

26 Febr. 1920 werd boerderij de ‘Oosterman‘ bij ’t Walfort aangekocht met de bedoeling hier de nieuwe algemene begraafplaats aan te leggen. Dit plan is niet doorgegaan. In 1922 werd een ander terrein hiervoor bestemd, het tegenwoordige ‘Berkenhove‘.

In 1960 werd Berkenhove uitgebreid met een katholiek gedeelte, daar de RK begraafplaats aan de Piet Heinstraat vol was. De nieuwe RK begraafplaats werd ingewijd door pastoor Kerkhofs. De pastoor vond er in 1964 zelf zijn laatste rustplaats.

Fouten voorbehouden. Heeft u correcties en/of aanvullende informatie? Reageer dan onderaan deze pagina.

Kenmerken

Kadastraal nr.L-1938/O-45
FunctieBegraafplaats
MonumentGemeentelijk
monument

Bekijk de graven op Findagrave.


Reacties

2 reacties op “Begraafplaats Berkenhove”

  1. W.M. Jochemsen avatar
    W.M. Jochemsen

    Onze familie Jochemsen heeft een vol graf op deze begraafplaats. Omdat wij allen ver weg wonen zoeken wij iemand die dit graf kan onderhouden Dit omdat de huidige verzorger er mee stopt.

  2. gerrit schreurs avatar
    gerrit schreurs

    Zie ook het Contactorgaan van A.D.W.,aug.2023,nr.173,auteur Ina Brethouwer verteld over het ontstaan er van,en meer!Het artikel heet “Want de mensch gaat naar zijn Eeuwig huis”.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Let op: je reactie wordt openbaar getoond. Vragen, aanvullingen en/of correcties proberen wij zo spoedig mogelijk te verwerken. Daarna worden ze verwijderd, om ‘vervuiling’ te voorkomen. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *