Bolwerkweg 4, ’t Klooster

Bewoners

De eerst bekende bewoners van de Buitenhof zijn Jan en Dina Neerhof. Begin 1966 ruilden zij van woonadres met Gerrit te Boveldt en zijn resterend gezin (van de negen kinderen waren er inmiddels zes het huis uit). Het echtpaar Neerhof ging boven de voormalige Boerenleenbank in Bredevoort wonen.

Gerrit te Boveldt was tot 1961 bakker aan de Landstraat 5 in Bredevoort. Hij deed toen de zaak over aan Arnold Stronks uit Dinxperlo. Zijn vrouw Jo Stronks-Grievink was omstreeks 1950 winkelmeisje bij de bakkerij. Te Boveldt was tevens kassier van de Coöp. Raiffeisenbank (Boerenleenbank) aan de Landstraat 5a, maar het grootste deel van de werkzaamheden liet hij daar over aan Jan Elferink, plaatsvervangend kassier.

Adresboek 1934

Tolhuisweg 4

“Nieuw huis”

Tot 1966

Jan en Dina Neerhof

Adresboek 1967

Tolhuisweg 4 > Bolwerkweg 4

G.H. te Boveldt

Fouten voorbehouden. Heeft u correcties en/of aanvullende informatie? Reageer dan onderaan deze pagina.

Kenmerken

Kadastraal nr.O-1062
FunctieBoerderij
Bouwjaar1934
Monumentnee

Bronnen


Reacties

3 reacties op “Buitenhof”

 1. gerrit schreurs avatar
  gerrit schreurs

  Te Boveldt was eind 1960-er/begin 70-er jaren gemeenteraadslid voor de A.R.P/

 2. gerrit schreurs. avatar
  gerrit schreurs.

  En Tolhuisweg 1 dan?Nu Bolwerkweg 1 denk ik.Bouwjaar 1940.Daar was tot eind 80-er jaren de brandweerkazerne van Bredevoort gevestigd!Opheffing veroorzaakte nog een rel in de gemeentepolitiek toendertijd.

 3. gerrit schreurs. avatar
  gerrit schreurs.

  Het huis hiernaast,Bolwerkweg 2 en 2-a heeft “Velshof” als naam.Het is van 1938.Zou het eerder soms Tolhuisweg 2 geweest kunnen zijn?

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Let op: je reactie wordt openbaar getoond. Vragen, aanvullingen en/of correcties proberen wij zo spoedig mogelijk te verwerken. Daarna worden ze verwijderd, om ‘vervuiling’ te voorkomen. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *