Menu Sluiten

Wakel Slat

Buninkdijk 3a, Haart

Wakel Slat, Haart
Foto: VVV Aalten-Bredevoort-Dinxperlo

Fouten voorbehouden. Heeft u aanvullende informatie? Reageer dan onderaan deze pagina of stuur ons een bericht!

Wakel Slat is een boerderijmuseum op de Haart in Aalten. Het is een pareltje, verscholen in de natuur waar in 13 gebouwen en bouwwerken met zorg en oog voor detail 150 jaar boerengeschiedenis wordt verteld.

De betekenis van de opmerkelijke naam Wakel Slat: het zijn twee dialectwoorden die verwijzen naar het landschap van vroeger, een jeneverbes en een drassige laagte.

De gebouwen, uit de omgeving van Aalten, zijn gesloopt en steen voor steen weer opgebouwd door de heer Te Bokkel. Dat alles in een periode van ongeveer 45 jaar.

Dit particuliere openluchtmuseum is op afspraak te bekijken o.l.v. een gids, en duurt ruim één uur. De groepsgrootte is max. 16 personen maar in overleg kan gekeken worden naar de mogelijkheden. De rondleiding is minder geschikt als u slecht ter been bent.

Aanmelden en verdere informatie over prijzen: VVV-kantoor in Aalten.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Let op: je reactie wordt openbaar getoond. Vragen, aanvullingen en/of correcties proberen wij zo spoedig mogelijk te verwerken. Daarna worden ze verwijderd, om ‘vervuiling’ te voorkomen. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen