Menu Sluiten

Tuunterboer

Driehonderdmeterweg 12a, Haart

Tuunterboer - Driehonderdmeterweg 12, Haart
Foto: G. Schreurs

Bouwjaar: 1979 (bron)

Ruilverkavelingsboerderij. De bewoners brachten deze naam mee van de boerderij Oud Rensink of Tuunterboer te Lintelo. De naam Tuunterboer had de familie voordien al van de boerderij Tuunte te IJzerlo meegebracht. Het oudste deel (1927) had tot 1967 als adres Haart 107. Het nieuwere deel is van 1979.

Bewoners

Adresboek 1934

Haart 87/1 > 107

F.H.M. Eppink

Adresboek 1967

Haart 107 > Driehonderdmeterweg 12

H.W. Hartemink

1 reactie

  1. Margreet Obbink Lensink

    Deze boerderij is gebouwd in 1979. In augustus zijn de bewoners er in getrokken. Dit waren mijn ouders, broers en ik. De familie Lensink. Zij kwamen idd uit Lintelo zoals vermeld. In 2020 zijn de Lensinks vertrokken uit deze boerderij. Nu woont er familie Halleriet. De foto is erg nieuw want deze rode uitstraling is aangebracht door hen.

    Driehonderdmeterweg 12 is een andere “boerderij”. De bewoners die hier bij Tuunterboer staan vermeld horen bij adres Driehonderdmeterweg 12.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Let op: je reactie wordt openbaar getoond. Vragen, aanvullingen en/of correcties proberen wij zo spoedig mogelijk te verwerken. Daarna worden ze verwijderd, om ‘vervuiling’ te voorkomen. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen