Santhof

Kriegerdijk 14, Haart

Bewoners

Nader uit te zoeken.

Fouten voorbehouden. Heeft u correcties en/of aanvullende informatie? Reageer dan onderaan deze pagina.

Kenmerken

Kadastraal nr.R-1493/1542/1543
FunctieBoerderij
Bouwjaar1900, 1955 en 2012
Monumentnee

Bronnen


Reacties

4 reacties op “Santhof”

 1. gerrit schreurs avatar
  gerrit schreurs

  Ik laat mijn fantasie weer eens loos op dit adres.Het zou Ringkampsweg 8 geweest kunnen zijn(een foutje in de adressenlijst-1967???).Want op oude kaarten lijkt de Kriegerdijk zich te splitsen,het rechter gedeelte tussen het zondagsschooltje en de tegenwoordige chaos van Kriegerdijk 8 in zuidelijke richting naar “Groot Veenhuis”,Veenhuisweg dus.Er lijkt op kaarten ook een linker splitsing te zijn en die zou voorlangs(noordelijk van)”Bosheuvel”,nu Kriegerdijk 12 te lopen maar ten zuiden van “Santhof” en komt dan uit ongeveer tegenover een fietspaadje(en dat zou ook het punt kunnen zijn waarop de Ringkampsweg eindigd)dat bij “Huuskermaote”aan de gelijknamige weg een begin heeft.

  Ik hoop dat mensen daar uit de buurt dit gaan lezen,of anderen(familie b.v.)dat kan natuurlijk ook,en gaan reageren.Sinds minstens het jaar 1900 is er hier bewoning!!

  1. gerrit schreurs avatar
   gerrit schreurs

   Haart 113-1 komt in de Haart-lijst niet voor.Haart 113-2 wel dat is “Bosheuvel”,bouwjaar 1951.Zou “Santhof”,bouwjaar 1900.Zou het huisnummer Haart 113-1 toch vergeven zijn voor deze boerderij?Dan zou het in 1967 als adres Kriegerdijk 15 gekregen kunnen hebben omdat toen zo te zien de Kriegerdijk ten zuiden langs dit huis liep en derhalve het oneven nummer 15 kreeg.Tegenwoordig heeft het nummer 14 aan de Kriegerdijk.In 1967,ook tegenwoordig nog volgen nog twee oneven huisnummers(17 en 19,in ’67 ook al deze).Stel het zou waar zijn wat ik hier heb neergetikt dan woonde er een fam.J.G.Hoftijzer.

 2. gerrit schreurs avatar
  gerrit schreurs

  Zou er een omissie in de adressenlijst 1967 kunnen zitten?Ik denk b.v. dat er ook nog een Ringkampsweg 8 zou kunnen zijn.Bekijken van oude kaarten en plattegronden laten zien dat de Ringkampsweg voorbij deze boerderij op het toenmalige trace van de Kriegersdijk uitkomt(Topotijdreis,Boerderij -en Veldnamen,de kaart van Gemeentewerken van 12-02-1964 en die van September 1947)

 3. gerrit schreurs. avatar
  gerrit schreurs.

  Ik heb bewoners opgezocht in het telefoonboek,misschien dat je op zo’n manier verder komt.Het zijn drie familienamen,t.w. Driessen op 14-a,Ruesink op 14-b en Hoftijzer op nr.14.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Let op: je reactie wordt openbaar getoond. Vragen, aanvullingen en/of correcties proberen wij zo spoedig mogelijk te verwerken. Daarna worden ze verwijderd, om ‘vervuiling’ te voorkomen. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *