Stationsweg 3, Haart

Beschrijving

In de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw zat hier de VIVO buurtsuper van Gerrit Huitink. De winkel werd geopend op 23 november 1961. In dit jaar adverteerde men met het volgende: “In onze nieuwe zaak hebben wij onze artikelen zodanig opgesteld dat U alles gemakkelijk kunt overzien. Tevens kunt u, indien U dit wenst. Uw boodschappen zelf pakken”. Er was dus al sprake van een vorm van zelfbediening.

Een populaire drank bij feestjes in die tijd was ‘bowl‘, iets wat we nu vrijwel niet meer kennen. Huitink adverteerde ermee bij de opening van zijn winkel: “1 blik Ananas, 1 blik Fruitcocktail en 1 blik Aardbeien, 3 blikken verpakt in een handig boodschappennet samen voor f 1,25”.

De zaak van Gerrit Huitink heeft tot in de jaren zeventig van de vorige eeuw bestaan. Het exacte jaar van de sluiting van deze winkel is ons niet bekend. Er verdwenen in die periode talloze kruideniers door de opkomst van de grote supermarkten.

Bewoners

Bevolkingsregister 1910-1920

Haart 19 > 21

Jan Hendrik Kleinhesselink (Dinxperlo, 02-06-1883), winkelier
Johanna Geziena Doornink (Haart, 26-03-1883)

Adresboek 1934

Haart 21 > 16

G. Huitink

Adresboek 1967

Haart 16 > Stationsweg 3

G.H. Lensink
G. Huitink

Fouten voorbehouden. Heeft u correcties en/of aanvullende informatie? Reageer dan onderaan deze pagina.

Kenmerken

Kadastraal nr.P-501
FunctieWoonhuis,
Winkel
Bouwjaar1928
Monumentnee

Bronnen


Reacties

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Let op: je reactie wordt openbaar getoond. Vragen, aanvullingen en/of correcties proberen wij zo spoedig mogelijk te verwerken. Daarna worden ze verwijderd, om ‘vervuiling’ te voorkomen. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *