Menu Sluiten

Maalderij Venemans

Haartseweg 4, Haart (herbestemd)

Beschrijving

Waar de Haartseweg een kruispunt vormt met de Huiskermatedijk en de Heijinkdijk, is een clustering van enige bebouwing te zien, ingebed in het halfopen landschap van de Haart. Hier staat aan de Haartseweg 4 een bedrijfspand, dat oorspronkelijk in gebruik is geweest als een maalderij. Dit laatste blijkt nog steeds uit de aanwezigheid van een opslagzolder. Het bouwwerk dateert uit 1920 en heeft een samengestelde plattegrond. De bouwmassa is deels één- deels tweelaags, en gevat onder platte daken. Boven de inrit bevindt zich een gevelopening met een dubbel luik en hijsbalken. Verder zijn er vensters met ijzeren raampjes met roedenverdeling. Staafankers markeren de balklaag tussen beide bouwlagen.

Molenaar en bakker Venemans woonde in het huis ernaast.

Tegenwoordig is in deze voormalige maalderij een leverancier van klassiek schakelmateriaal en verlichting gevestigd. Het pand is grondig verbouwd en verduurzaamd.

Adresgeschiedenis

Adresboek 1934

Haart 73/1 > 85

Molen en pakhuis

Adresboek 1967

Haart 85 > Haartseweg 4

Molen en pakhuis

Fouten voorbehouden. Heeft u correcties en/of aanvullende informatie? Reageer dan onderaan deze pagina.

Kenmerken

Kadastraal nr.P-1161
FunctieVoormalige maalderij
Bouwjaar1920
Monumentnee

1 reactie

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Let op: je reactie wordt openbaar getoond. Vragen, aanvullingen en/of correcties proberen wij zo spoedig mogelijk te verwerken. Daarna worden ze verwijderd, om ‘vervuiling’ te voorkomen. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen