Walfortlaan 4, Dale

Beschrijving

In de jaren 60 van de vorige eeuw werd de boerderij gepacht door de familie Ter Maat. Nadat ze gestopt waren met boeren zijn ze langzaamaan begonnen met een camping. Het gedeelte dat het dichtst bij zwembad ’t Walfort lag, aan de rechterkant achter de boerderij, was oorspronkelijk gemeentecamping. Toen de boerderijcamping groter werd, is de gemeentecamping erbij gepacht. Toen is men ook de naam Camping ’t Walfort gaan gebruiken. Op 1 januari 2023 is de camping gesloten.

Herontwikkeling recreatiepark

Eind 2023 heeft de gemeente Aalten een realisatieovereenkomst gesloten voor de realisatie van maximaal 116 recreatiewoningen op de locatie van de voormalige camping. Het plan omvat “een transformatie van een verouderd stacaravanpark zonder bijzondere kenmerken naar een recreatiepark met een toeristisch karakter en een onderscheidend logiesaanbod van hoge kwaliteit in een passende landschappelijke ambiance. Een eigentijds recreatiepark dat toekomstbestendig is en voor toegevoegde waarde zorgt en nieuwe doelgroepen aantrekt.”

Centraal in het plangebied komt een voorzieningengebouw met onder andere een bowlingbaan, fitnessruimte en restaurant met ruim opgezet terras. Nabij het voorzieningengebouw wordt ook een speeltuin aangelegd, met klimtoren en een voetbalveldje en zwembad.

Bewoners

Adresboek 1934

Dale 176 > 152

J.B. Bollen

Adresboek 1967

Dale 152 > Walfortlaan 4

J.W. ter Maat

Fouten voorbehouden. Heeft u correcties en/of aanvullende informatie? Reageer dan onderaan deze pagina.

Kenmerken

Kadastraal nr.P-162/166/1321
FunctieBoerderij,
Camping,
Recreatiepark
Bouwjaar1981
Monumentnee

Bronnen


Reacties

Eén reactie op “Oosterkamp / Camping ’t Walfort”

  1. Jenny Wissink avatar
    Jenny Wissink

    Wanneer wordt hieraan begonnen? En er gaan geruchten dat zwembad t Walfort ook overgenomen wordt, wat is hiervan waar?

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Let op: je reactie wordt openbaar getoond. Vragen, aanvullingen en/of correcties proberen wij zo spoedig mogelijk te verwerken. Daarna worden ze verwijderd, om ‘vervuiling’ te voorkomen. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *