Bijnenweg 1b

Dale

Bewoners

Fouten voorbehouden. Heeft u correcties en/of aanvullende informatie? Reageer dan onderaan deze pagina.

Kenmerken

Kadastraal nr.O-1094
FunctieWoonhuis
Bouwjaar1900
Monumentnee

Bronnen


Reacties

3 reacties op “Bijnenweg 1b”

 1. gerrit schreurs avatar
  gerrit schreurs

  Weer een reactie van mij.Een suggestie:is tot 1934 Dale 153-b en kreeg toen Dale 117 als adres.Tegenwoordig vallen Giezenbosweg 2 en 4 onder dezelfde kap,mogelijk was het Giezenbosweg 4 voordat Giezenbosweg 2 een twee-onder-een kap(nrs.2 en 4 dus werd0 en het Bijnenweg 1-b werd en het ontsloten werd richting Bredevoortsestraatweg en kreeg toen Bijnenweg 1-c als adres.Mogelijk dat er in 1934 een fam.Leerink woonde en in 1967 volgens de Adressenlijst 1967 de fam.G.J.ten Brink?Of misschien een fam.ter Maat?Of Jentink?Geen van beiden denk ik omdat een fam.H.ter Maat Dale 152-1 in 1967 in Bredevoortsestraatweg 123 veranderde.

 2. gerrit schreurs avatar
  gerrit schreurs

  Wat ik hierboven geschreven heb is ook op te maken uit de plattegronden in de gemeentegidsen omdat de Giezenbosweg ooit ook op de Ringweg uitkwam.
  Een huisnummer aan de Ringweg lijkt uitgesloten.
  Het zou ook nog kunnen dat men van gemeentewege hier begon met tellen en dat dit Giezenbosweg 1 is.Dat komt mij natuurlijker voor dan met de telling te beginnen aan de Beerninkweg.

 3. gerrit schreurs. avatar
  gerrit schreurs.

  Ik zie het ook als een mogelijkheid dat het ooit een adres aan de Giezenbosweg heeft gehad,te denken valt aan een even nummer als die begon aan de Bijnenweg of de Bokkelderweg.Zie Topotijdteis ca.1950.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Let op: je reactie wordt openbaar getoond. Vragen, aanvullingen en/of correcties proberen wij zo spoedig mogelijk te verwerken. Daarna worden ze verwijderd, om ‘vervuiling’ te voorkomen. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *