Menu Sluiten

Nieuw Vierakker

Misterstraat 17, Bredevoort

Nieuw Vierakker, Misterstraat, Bredevoort

Gemeentelijk monument

Deze villa in Jugendstil is rond 1910 gebouwd in opdracht van textielfabrikant Petrus Joseph Marie (Piet) Sevink (1885-1960). Hij was gehuwd met Catharina Theodora Maria (Cato) Hulshof (1886-1954). De villa is vernoemd naar de plaats waar Piet vandaan kwam: Vierakker.

Na de familie Sevink woonde onder andere meester Van Velden in het pand. De familie Piek woonde al eens een tijdje op de bovenverdieping. Tot 2016 werd de villa bewoond door de familie Van der Geest.

Bron

1 reactie

  1. gerrit schreurs

    Albert C.van der Geest is via de K.V.P. ook voor het C.D.A. raadslid geweest in Aalten.Vanwege zijn haardracht ook door sommigen Elvis Presley genaamt.Van der Geest is een paar jaar geleden in Aalten (Manschotplein 7) overleden.Van der Geest heeft ook lang stukken voor Bredevoorts Nieuws aangeleverd.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Let op: je reactie wordt openbaar getoond. Vragen, aanvullingen en/of correcties proberen wij zo spoedig mogelijk te verwerken. Daarna worden ze verwijderd, om ‘vervuiling’ te voorkomen. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen