Menu Sluiten

De Kikvorsch

Plein Zuid 1, Aalten (verdwenen)

De Kikvorsch is een verdwenen boerderij in Aalten, ongeveer op de tegenwoordige hoek Plein Zuid / Parallelweg.

Tegenwoordig buigt de Slingebeek voorbij Beekhuize in zijn geheel af naar het westen. Vroeger stroomde veel water echter door een sloot rechtdoor richting Aalten-Zuid. Daar was het land laag, er waren veel poelen en sloten. Een van de poelen heette “Het kikvorschengat” en een boerderij daar dichtbij, waar nu ongeveer de fietsenzaak van Wisselink, Plein Zuid 1 staat, heette “De Kikvorsch“. Een deel van het water van de Slinge stroomde daarlangs om zo, via de “Aa-beken” zoals ze wel werden genoemd, te worden afgevoerd in de richting van Breedenbroek en Gendringen.

Bron: Aalten en Bredevoort in oude ansichten, E.M. Smilda

1 reactie

  1. gerrit schreurs

    Tot ca.begin 1960-er jaren woonde op ongeveer deze plek de veehandelaarsfamilie Weijel,later door een zoon Aron/Aaron overgenomen en hij had de Dalweg 35 als woonplek.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Let op: je reactie wordt openbaar getoond. Vragen, aanvullingen en/of correcties proberen wij zo spoedig mogelijk te verwerken. Daarna worden ze verwijderd, om ‘vervuiling’ te voorkomen. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen