Menu Sluiten

Busbedrijf Veldhuis

Nassaustraat 4, Aalten

Veldhuis, 3 bussen lijndienst Winterswijk-Dinxperlo

Fouten voorbehouden. Heeft u aanvullende informatie? Reageer dan onderaan deze pagina of stuur ons een bericht!

De firma Veldhuis uit Aalten exploiteerde van 1924 tot 1993 een lijndienst tussen Winterswijk, Aalten en Dinxperlo. Tussen Aalten en Dinxperlo werd via twee routes gereden, een via De Heurne en een ander via IJzerlo.

Tot ca.1950 was de busonderneming van Veldhuis gevestigd aan de Haartsestraat 53/55, maar moest daar wijken voor de aanleg van de parkeerplaats van AZSV. In 1950 kwam de nieuwe vestiging aan de Nassaustraat 4 gereed.

Na het sluiten van de grote textielfabrieken in Winterswijk en de opkomst van de eigen auto ging het reizigersvervoer sinds eind jaren 70 snel achteruit. In 1998 hield de laatste lijndienst op te bestaan. Sindsdien rijdt er tussen Lichtenvoorde, Bredevoort, Aalten en Dinxperlo een buurtbus. De Heurne ligt nu aan een buurtbuslijn Varsseveld-Dinxperlo.

Bron

Autobus-Dienst Veldhuis - Aaltensche Courant, 30-05-1924
Aaltensche Courant, 30 mei 1924

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Let op: je reactie wordt openbaar getoond. Vragen, aanvullingen en/of correcties proberen wij zo spoedig mogelijk te verwerken. Daarna worden ze verwijderd, om ‘vervuiling’ te voorkomen. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen