Nassaustraat 4, Aalten

De firma Veldhuis uit Aalten exploiteerde van 1924 tot 1993 een lijndienst tussen Winterswijk, Aalten en Dinxperlo. Tussen Aalten en Dinxperlo werd via twee routes gereden, een via De Heurne en een ander via IJzerlo.

Tot ca.1950 was de busonderneming van Veldhuis gevestigd aan de Haartsestraat 53/55, maar moest daar wijken voor de aanleg van de parkeerplaats van AZSV. In 1950 kwam de nieuwe vestiging aan de Nassaustraat 4 gereed.

Na het sluiten van de grote textielfabrieken in Winterswijk en de opkomst van de eigen auto ging het reizigersvervoer sinds eind jaren 70 snel achteruit. In 1998 hield de laatste lijndienst op te bestaan. Sindsdien rijdt er tussen Lichtenvoorde, Bredevoort, Aalten en Dinxperlo een buurtbus. De Heurne ligt nu aan een buurtbuslijn Varsseveld-Dinxperlo.

Fouten voorbehouden. Heeft u correcties en/of aanvullende informatie? Reageer dan onderaan deze pagina.

Bronnen


Reacties

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Let op: je reactie wordt openbaar getoond. Vragen, aanvullingen en/of correcties proberen wij zo spoedig mogelijk te verwerken. Daarna worden ze verwijderd, om ‘vervuiling’ te voorkomen. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *