Beschrijving

Halte Lintelo (telegrafische codeLTO) is een voormalige stopplaats aan de Spoorlijn Winterswijk-Zevenaar, destijds geëxploiteerd door de GOLS. De halte werd geopend op 15 juli 1885 en gesloten op 15 mei 1938. Bij de halte stond een witte wachterswoning, waarop met grote letters ‘Halte Lintelo’ stond. In 1940 is deze woning afgebroken. De straatnaam Halteweg verwijst nog naar de halte.

Na de sluiting heeft vanaf de jaren ’70 van de vorige eeuw tot 2012 jongerencentrum i’Varca in de stationsgebouwen gezeten. Op 24 juli 2014 werd het gebouw door brand verwoest. De restanten zijn daarna gesloopt.

Fouten voorbehouden. Heeft u correcties en/of aanvullende informatie? Reageer dan onderaan deze pagina.

Kenmerken

Kadastraal nr.L-107
FunctieWoonhuis
Bouwjaar1885
Sloop1940

Reacties

4 reacties op “Halte Lintelo”

  1. gerrit schreurs avatar
    gerrit schreurs

    Bij nader bekijken had ik 1450 als perceelnummer moeten geven,sorry mensen.

  2. gerrit schreurs avatar
    gerrit schreurs

    Het zal ook vast een adres gehad hebben,ik kon het niet ontdekken.Dat zal vast dicht bij Cafe Rutgers liggen(160)of bij dat van “Schreur” van de fam.Gussinklo(195)aan de andere zijde van de spoorlijn.Het is begin 1940-er jaren waarschijnlijk afgebroken dus het is nooit een filiaal van C.L.V. geweest.Dat filiaal had als adres Lintelo 159,nu Halteweg 11 nadat het eerst Halteweg 9 is geweest.Er naast stond/staat een telefooncentrale met adres Lintelo 159-1.Het Jongerencentrum heeft dus nooit in de halte gezeten maar in het filiaal van de C.L.V.

  3. gerrit schreurs avatar
    gerrit schreurs

    Behave de halte zien we ook Lintelo 160/Halteweg 13 tegenwoordig.Dus zien we(niet zo goed)ook de Halteweg tussen beiden.De plek waar de halte stond is nog goed te zien op het kadaster(50).

    1. Rinus Prinsen avatar
      Rinus Prinsen

      In het pand san de overkant woonden mijn grootouders. De heer Wisselink wss in de jaren 20 van de virige eeuw overleden en mijn grootmoedet had een kruidenierswinkeltje en beheerde de telefooncentrale, zo’n bord waar ze via stekkers de verbinding maakte. Ik kan me de halte nog heel goed herinneren en ben in 1940 geboren. Ik weet niet of er nog hekken nasr beneden gingen. De familie te Kiefte heeft naderhand in de Prinsenstraat gewoond op de hoek van het steegje naast bakkerij Weggelaar

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Let op: je reactie wordt openbaar getoond. Vragen, aanvullingen en/of correcties proberen wij zo spoedig mogelijk te verwerken. Daarna worden ze verwijderd, om ‘vervuiling’ te voorkomen. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *