Menu Sluiten

Bakkerij Vaags

Hoekstraat 6, Aalten

Bakkerij Vaags, Aalten

Bakkerij Vaags ‘in ’t Heuksken’ bestaat al sinds 1885. De brood- en banketbakkerij annex ijssalon aan de Hoekstraat in Aalten staat bekend als ”t Heuksken van Voags’.

Het familiebedrijf wordt inmiddels door de vierde generatie gerund, Gerard Vaags. De oprichter begon met het bakken en trok rond, hij verkocht veel op markten. Later kwam daar de winkel bij. Zijn zoon, H.W. Vaags, nam het van hem over en ging verder met de winkel. Nadat zijn zoon, P.W. Vaags, het bedrijf een tijd runde, kwam in 1985 de vierde generatie (ook H.W. Vaags) in het bedrijf. Samen met zijn vrouw heeft hij de winkel en bakkerij laten groeien. Het werd groter en hij heeft veel verbouwingen gedaan. Zijn broer Gerard kwam hier werken in 1995 en vijf jaar later kwam hij ook bij in het bedrijf. Samen met zijn broer runde Gerard het bedrijf, totdat zijn broer in 2003 overleed. Sindsdien runt Vaags de bakkerij-winkel met zijn vriendin en 25 werknemers.

In 2008 opende Vaags een tweede bakkerij-winkel in Winterswijk.

Bron: Aalten Vooruit

‘Bij Vaogs in ’t Heuksken wordt nog op ouderwetse manier brood gebakken’. 8 mm film zonder geluid uit de zestiger jaren. Bron: Youtubekanaal van willempie133

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde artikelen