Meihof

Barloseweg 12, Barlo

Bewoners

Adresboek 1967

“Meihof”

Barlo 1/2 > Barloseweg 12

R. te Paske

Fouten voorbehouden. Heeft u correcties en/of aanvullende informatie? Reageer dan onderaan deze pagina.

Kenmerken

Kadastraal nr.O-1317
FunctieBoerderij
Bouwjaar1957
Monumentnee

Bronnen


Reacties

3 reacties op “Meihof”

 1. gerrit schreurs avatar
  gerrit schreurs

  Juist over jou laatste zin heb ik lang nagedacht maar ik kon de nodige info niet meer voor de geest halen.Ik kan mij jou moeder nog goed herinneren!Je geeft een betere oorsprong van de naamgeving van jou geboortehuis weer als dat ik deed!Dank Henk!

 2. Henk te Paske avatar
  Henk te Paske

  Ja Rudolf te Paske is geboren op het Meihuis in 1926. Het huis bij de werkplaats in Barlo, “Meihof” komt van “Meihuis en “Neerhof”, de achternaam van zijn vrouw Berthie (van de Peerdeboer in Dale)

 3. gerrit schreurs avatar
  gerrit schreurs

  Rudolf te Paske was timmerman/aannemer,en bouwde de woning waar hij met zijn familie woonde in 1957,maar daarvoor eerst de werkplaats(1955).Deze te Paske is meen ik geboren op “Meihuis”,z’n oudershuis is gelijkluidend,Lintelo 207/Beunkdijk 11.Mijn oom en tante woonden in een huis er voor.Barlo 1-1/Barloseweg 10.Daar logeerde ik als kind soms en keek ik mijn ogen uit in de timmerwerkplaats van te Paske(dat was veel interessanter als de stoffenwinkel van mijn tante of het kleermakers atelier van mijn oom.Die was ook het liefst timmerman geworden maar de polio(??)verhinderde dat.Dus volgde hij bij een leermeester op Sinderen een opleiding tot kleermaker.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Let op: je reactie wordt openbaar getoond. Vragen, aanvullingen en/of correcties proberen wij zo spoedig mogelijk te verwerken. Daarna worden ze verwijderd, om ‘vervuiling’ te voorkomen. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *