Lichtenvoordsestraatweg 95a, Barlo

Beschrijving

In het begin van de vorige eeuw startte Aalbert te Winkel een fabriekje in betonnen dakpannen. Daarom werd het in de volksmond ook het “Pannenfabriekje” genoemd. Aalbert woonde aan de andere kant van de Lichtenvoordsestraatweg, op ’t Winkel. Later kwamen er allerlei andere betonnen producten bij en kwam er een einde aan de fabricage van dakpannen.

Na de oorlog nam Marinus Tobertus (Bertus) te Winkel de zaak van zijn vader over. Er werden voornamelijk putringen, drinkbakken, funderingsblokken, palen en platen, voederbakken en dergelijke gemaakt. Maar ook werd op locatie gezorgd voor de fundering, inclusief vloer voor kalver- en kippenschuren of grote betonnen silo’s voor drijfmest. In de jaren 60 waren er naast Te Winkel nog twee werknemers in het bedrijf werkzaam. Rond 1990 is het bedrijf als zodanig gestopt in verband met de leeftijd van de eigenaar en het ontbreken van opvolging.

Adresgeschiedenis

Adresboek 1934

Barlo 89/1 > 69

Cementfabriek

Adresboek 1967

Barlo 69 > Lichtenvoordsestraatweg 97

Cementfabriek

Barlo 69/2 > Lichtenvoordsestraatweg 95

M.T. te Winkel

Fouten voorbehouden. Heeft u correcties en/of aanvullende informatie? Reageer dan onderaan deze pagina.

Kenmerken

Kadastraal nr.N-670
FunctieCementfabriek
Oprichtingbegin 20e eeuw
Sluitingca. 1990

Bronnen


Reacties

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Let op: je reactie wordt openbaar getoond. Vragen, aanvullingen en/of correcties proberen wij zo spoedig mogelijk te verwerken. Daarna worden ze verwijderd, om ‘vervuiling’ te voorkomen. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *