Menu Sluiten

Lindenhof

Wilhelminastraat 23, Aalten

Lindenhof, Julianastraat 25, Aalten
Bliksemschicht in glas-in-lood-raam

Deze villa in de stijl van de negentiende eeuwse neo-renaissance werd in 2012 gerealiseerd. De architectuur is geïnspireerd door de historische Aaltense directeursvilla, de Beukenhof. Als eerbetoon aan het ‘origineel’, prijkt boven de gevel van dit herenhuis de naam Lindenhof. Het huis werd gebouwd in opdracht van levende rocklegende Angus Young, gitarist van AC/DC, en zijn vrouw Ellen van Lochem, Aaltense van oorsprong.

Het enorme huis telt drie etages bovengronds en ondergronds een opnameruimte voor de muzikant. In de gevel zijn enkele architectonische grapjes verwerkt, als subtiele verwijzingen naar de heer des huizes. Zo bevindt zich bovenin de gevel, aan beide zijden van de huisnaam, een gebeeldhouwd hoofd met duivelshoorns. Menig fan denkt hierbij direct aan de cover van het album Highway To Hell uit 1979. In het glas-in-loodraam boven de voordeur is een bliksemschicht verwerkt, rechtstreeks afkomstig uit het logo van de band.

Publiciteit

Sinds de plannen voor de bouw bekend werden zijn er al vele artikelen over dit huis en haar opdrachtgevers gepubliceerd, online, in kranten en tijdschriften. Recent (april 2023) verscheen in de Nieuwe Revu een artikel waarbij nogmaals werd uitgelegd hoe Angus Young in Aalten terechtkwam (link).

1 reactie

  1. gerrit schreurs

    A.(Albert)Grit was contactpersoon/journalist van de Graafschapbode/Aalten Vooruit.Een zoon van hem(Stef)was directeur van het Staring Instituut te Doetinchem.De fam.Grit woonde op Wilhelminastraat 17.Op nr.25 stond het (R.K.)Wijkgebouw(Wit-Gele Kruis)tevens met badhuis.Nu “Lindenhof” een mooie woning voor de bovenstaande familie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Let op: je reactie wordt openbaar getoond. Vragen, aanvullingen en/of correcties proberen wij zo spoedig mogelijk te verwerken. Daarna worden ze verwijderd, om ‘vervuiling’ te voorkomen. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen