Plein Zuid 1b, Aalten (herbestemd)

Kapsalon De Beukelaer, Aalten

Beschrijving

De Beukelaer stond in de jaren zestig van de vorige eeuw bekend als de ‘Beatkapper van Aalten’. Het was destijds de eerste kapper in het dorp waar je als beatmuzikant met een gerust hart je haren kon laten knippen zonder gekortwiekt te worden.

Bewoners

Adresboek 1967

Plein-Zuid 1/2

P.B. de Beukelaer

Fouten voorbehouden. Heeft u correcties en/of aanvullende informatie? Reageer dan onderaan deze pagina.

Kenmerken

FunctieKapsalon
Bouwjaar1960 (bron)
Monumentnee

Bronnen

 • Adresboek gem. Aalten 1967
 • Delpher
Aaltensche Courant, 10-09-1948 Kapsalon De Beukelaer
Aaltensche Courant, 10 september 1948

Reacties

2 reacties op “Kapsalon De Beukelaer”

 1. gerrit schreurs avatar
  gerrit schreurs

  Wie kent Arne Jansen nog?Die heeft ook nog op de loonlijst van Peter de Beukelaer gestaan!Schaar en kam verdwenen later uit zijn handen en was succesvol zanger.

 2. gerrit schreurs avatar
  gerrit schreurs

  Plein Zuid 5,nu van Rutgers,de dierenspeciaalzaak was de plek waar Peter de Beukeaer zijn kapperszaak is begonnen,denk ik.Later met zoon Jos de Beukelaer op Plein Zuid 2.
  Dijkstraat 27/29 in 1934 was Klumpenhouwer,die runden een houtzagerij meen ik.
  Dijkstraat 35,daar woonde de fam.Weijel,veehandelaar,later werd het adres Plein Zuid 1.Loodgietersbedrijf Umbach had hun zaak daar ook een tijdje.Zoon Aron Weijel zette het bedrijf later voort vanuit de Dalweg.
  Plein Zuid 3 had tot 1967 Dijkstraat 39 als adres.Daar woonde de fam.H.Roes en men runde een transportbedrijf.Nu is daar het installatiebedrijf van Nijman gevestigd.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Let op: je reactie wordt openbaar getoond. Vragen, aanvullingen en/of correcties proberen wij zo spoedig mogelijk te verwerken. Daarna worden ze verwijderd, om ‘vervuiling’ te voorkomen. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *