Menu Sluiten

Piet Heinstraat 6-8

Aalten

Beschrijving

Dit dubbele woonhuis met achterliggend bedrijfspand met plat dak ligt aan de noordelijke zijde van de Piet Heinstraat, ten zuiden van het centrum van Aalten. Door de diepe voortuin ligt het pand relatief ver van de straat. De dubbele woning werd in 1932 gebouwd naar een ontwerp van B.H. Wikkerink en Zn. Achter huisnummer (?) werd tevens een bescheiden borstelwerkplaats gerealiseerd.

In de huidige situatie staat er aan de achterzijde over de volle breedte van de dubbele woning een forse tweelaags werkplaats onder plat dak. Vermoedelijk is de oude werkplaats eind jaren dertig – begin jaren veertig fors uitgebreid tot de huidige omvang. De dubbele woning verkeert in gave en oorspronkelijke staat, zowel in hoofdvorm als in detaillering. Samen met de achterliggende bedrijfsruimte vormt het een waardevol ensemble.

Bewoners

Adresboek 1934

Aalten A96/5 > Piet Heinstraat 6

J.B. Lurvink

Aalten A96/6 > Piet Heinstraat 8

H.T. Lurvink

Adresboek 1967

Piet Heinstraat 6

J.B. Lurvink

Piet Heinstraat 8

H.T. Lurvink

Fouten voorbehouden. Heeft u correcties en/of aanvullende informatie? Reageer dan onderaan deze pagina.

Kenmerken

Kadastraal nr.K-1062/1061
FunctieWoonhuis
Bouwjaar1932
Monumentnee

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Let op: je reactie wordt openbaar getoond. Vragen, aanvullingen en/of correcties proberen wij zo spoedig mogelijk te verwerken. Daarna worden ze verwijderd, om ‘vervuiling’ te voorkomen. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen