Patrimoniumstraat 20, Aalten

Beschrijving

Geheel vrijstaande woning genaamd “Zonnehof” met een rechthoekige plattegrond onder een mansardekap, gebouwd in 1926. Het geheel is gesitueerd aan de oostelijke zijde van de Patrimoniumstraat, op de hoek met de Julianastraat en neemt daardoor een beeldbepalende positie in binnen dit gedeelte van de Patrimoniumstraat. Hoewel de invullingen van de gevelopeningen deels vernieuwd zijn, is het oorspronkelijke karakter van de woning goed behouden gebleven. De karakteristieke uitstraling van het geheel wordt versterkt door het naastgelegen pand Patrimoniumstraat 22, waarmee het een fraai ensemble vormt.

Bewoners

Adresboek 1934

Aalten C438/2 > Patrimoniumstraat 20

J. Eelink

Adresboek 1967

Patrimoniumstraat 20

Mevr. E. Eelink-van Dijk
Mej. J.S. Maas

Fouten voorbehouden. Heeft u correcties en/of aanvullende informatie? Reageer dan onderaan deze pagina.

Kenmerken

Kadastraal nr.I-6477
FunctieWoonhuis
Bouwjaar1926
Monumentnee

Reacties

Eén reactie op “Villa ‘Zonnehof’”

 1. Biancabreukelaar avatar
  Biancabreukelaar

  Hallo beste mensen. Bart Visser & Bianca Breukelaar wonen sinds 2012 wonen op de Zonnehof. Voorheen woonde fam Jentink er met hun 3 kinderen en zij hebben het gekocht van mevr Maars. Fam Jentink is er rond 1997 in komen wonen.

  Op de blauwdruk van de bouwkaart van het huis, staat bij de kamer van het voorhuis ‘ wachtkamer’ . De dames, die deze woning hebben gebouwd, waren verpleegsters of 1 van hen, is ons verteld. Een van de dames heeft ook tijdelijk een vriend gehad, die hierbij in huis kwam. Dit os ons verteld.

  Het bijzondere is, dat we steeds nog post krijgen van de Provincie Gelderland voor mevr van Eelink- van Dijk. Terwijl de fame al tientallen jaren geleden overleden is.

  Mvg bianca breukelaar en bart visser patrimoniumstraat 20

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Let op: je reactie wordt openbaar getoond. Vragen, aanvullingen en/of correcties proberen wij zo spoedig mogelijk te verwerken. Daarna worden ze verwijderd, om ‘vervuiling’ te voorkomen. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *